Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Jih nosite tudi vi? Potem morate to nujno prebrati!

8. 6. 2016; 11.10
Avtor: A.K.
crocs
»Na žalost, ti čevlji niso primerni za vsakodnevno nošenje,« trdi strokovnjakinja za ortopedijo Megan Leahy.

Mnogi oboževalci tega udobnega obuvala so prepričani, da ne obstaja boljše obuvalo kot so ti čevlji. Na dobrem glasu so predvsem zaradi materiala in modela, ki dovoljuje, da noga diha, so pa vsekakor izjemno neatraktivni čevlji. V javnosti pa je bilo prisotno tudi vsesplošno mnenje, da dajejo nogam dobro podporo. Tako je bilo vse dokler ni Huffington Post objavil članek z izjavo dr. Megan Leahy, ki trdi nasprotno od splošnega prepričanja o čevljih.

A zakaj?

Ker zaradi svoje nestabilnosti in preširokega »kalupa«, ki je sicer narejen tako ravno zato, da bi bilo vašemu stopalu udobno, pravzaprav usvarjajo kontraefekt.

»Na žalost, ti čevlji niso primerni za vsakodnevno nošenje,« trdi strokovnjakinja za ortopedijo Megan Leahy. »Kadar peta ni stabilna, se prsti krčijo in trzajo, kar pa lahko privede do različnih deformacij prstov, problemov z vraščanjem nohtov in kurjih očes,« opozarja doktorica.

Dr. Alex Kor, predsednik ameriške Akademije za medicino športa in ortopedijo, je njeno izjavo podprl. On pravi, da ljudje, ki nosijo takšne čevlje, pogosto tožijo o bolečinah v peti in v zadnjem delu stopal, zato svetuje, da te obutve ne nosite dnevno po več ur skupaj.

Če se ne morete ločiti od tega obuvala, predlagamo, da jih nosite le doma in okoli hiše, drugače pa se jih raje izogibajte.

prejšnji članek
Sojino olje je priljubljeno, ker je okusno in zdravo
Zdravje
Sojino olje je priljubljeno, ker je okusno in zdravo
naslednji članek
Brez lakote do vitke postave
Njenih 5 minut
Brez lakote do vitke postave