boštjan-močnik 2
Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko je težko, če ne vojska?«

1715253201-dsc9430-01-1715253168875
Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo policiji in SDS

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Po zajtrku se ne pozna le dan, ampak tudi zdravje

22. 6. 2016; 05.30
Avtor: Sašo Avramovič
zajtrk jagode
Pregovor pravi, da se po zajtrku dan pozna.

Pa ne le dan, tudi zdravje. Če že zjutraj zaužijete zdrav obrok, bogat z vsemi potrebnimi hranili, vam bo to dalo energijo, ki jo potrebujete čez dan.

Laže se boste lotili opravkov in obveznosti, poleg tega boste laže zdržali do malice in v navalu lakote ne boste histerično posegali po nezdravih prigrizkih.

Enako velja tudi za otroke. Zanje je še posebej pomembno, da dan začnejo zdravo, saj se njihovo telo še razvija in raste, za kar potrebuje energijo. Če ste mislili, da zajtrk, ki vključuje čokolešnik, sladke kosmiče, beli kruh s pašteto, čokoladni rogljiček, velja za zdravega, pomislite še enkrat. Z naštetimi živili bo otrok že zjutraj zaužil večjo količino sladkorja, kot je priporočljivo, pri tem pa ne bo dobil hranilnih snovi, potrebnih za zdrav razvoj.

Še več, tovrstna živila prav nič ne pripomorejo k umskim sposobnostim otroka, temveč ga naredijo razdražljivega, nekateri otroci pa so ravno zaradi prevelike količine sladkorja hiperaktivni. Otroci, ki redno zdravo zajtrkujejo, so bolj mirni, zbrani in imajo več energije, kar se pozna tudi pri šolskem uspehu.

prejšnji članek
Znana igralka nekoč žrtev družinskega nasilja, zdaj pa končno srečna
Svet slavnih
Znana igralka nekoč žrtev družinskega nasilja, zdaj pa končno srečna
naslednji članek
5 nasvetov za večjo sproščenost
Zdravje
5 nasvetov za večjo sproščenost