stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

To je čudežno olje!

3. 4. 2018; 03.00
Avtor: K.S./Bodi zdrava
olje kanabis
Preden pomislite, da vas nagovarjamo k čemu nelegalnemu, naj pojasnimo, da konopljino olje, ki ga pridobivajo iz semen jedilne konoplje, ni opojna substanca.

Je pa neverjetno bogato olje, ki ga mnoge raziskave postavljajo nad vsa druga olja, saj je bogato s pomembnimi hranili za človeško telo. Ne samo to, redno uživanje žlice konopljinega olja na dan tudi odlično pripomore k boju z mnogimi hudimi kroničnimi boleznimi.

Čeprav konopljo najbolje poznamo kot rastlino z opojnim THC-jem, katere uživanje pri nas ni uzakonjeno, obstaja veliko več vrst konoplje, od katerih mnoge ne vsebujejo opojnih lastnosti. Jedilna konoplja, iz katere pridelujejo konopljino olje, je ena takšnih. Konopljinega olja torej nikakor ne smemo zamenjevati s hašiševim oljem. Olje, ki nastane s hladnim stiskanjem konopljinih semen, je po dokazih mnogih študij najboljše od vseh olj, ki jih zadnje čase svetujejo za zdravje. Vsebuje namreč pomembne sestavine, ki so ključne pri blaženju nekaterih kroničnih bolezenskih stanj. In čeprav se zdi, da je konopljino olje neka novodobna izmišljotina, gre za prehransko surovino, ki je bila pred drugo svetovno vojno zelo znana. Zaradi prepovedi marihuane kot mamila pa so po vojni prepovedali tudi uporabo vseh drugih konopljinih izdelkov za uživanje in tako smo na to čudežno olje za nekaj časa pozabili.

prejšnji članek
Saša Lendero: To me popolnoma spravi s tira!
Svet slavnih
Saša Lendero: To me popolnoma spravi s tira!
naslednji članek
Osvežite obraz s pomladno masko
Moda&Lepota
Osvežite obraz s pomladno masko
#nasazenazenska
nasazenazenska