Nedavno sem na hitro kupila 'navaden' jogurt, ki pa je bil tako polnega okusa, sladek, kremast in – no, ne morem ga prehvaliti, a prav zaradi tako božanskega okusa in teksture sem podvomila, da jem nekaj res zdravega. To ne more biti le navaden jogurt! In ko sem se nekaj dni po tem pogovarjala s svetovalko za zdravo prehrano Marjetko Založnik, mi je potrdila: tudi pri nakupu navadnega jogurta moramo biti previdni, da z njim ne kupimo še sladkorjev, škroba in aditivov.
Z jogurtom ni nič narobe, če vanj niso vsuli vsega, česar naše telo ne potrebuje. Bolj kot bo naraven in brez dodatkov, bolj bo koristil našemu telesu. Ali kot pravi Marjetka Založnik: »Domači jogurt je vir beljakovin, kalcija, kalija in pomembnih vitaminov iz skupine B. Je lahko prebavljiv, saj so mu dodane kulture, ki razgradijo laktozo, zaradi tega ga lahko uživajo ljudje, ki so občutljivi na mleko. Jogurt krepi imunski sistem, preprečuje ali zdravi osteoporozo, pomaga pri razgradnji maščob in znižuje raven slabega holesterola v krvi. Ohranja zdravo prebavo, zmanjša tveganje za nastanek raka črevesja, preprečuje vnetja vagine in mehurja in zdravi artritis. Odpravlja celo obloge na zobeh in preprečuje vnetja dlesni.«
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.