Zdravje
 

Trik: Kako zbistriti motno juho?

5. 5. 2017; 13.00
Avtor: V. M.
juha

Govejo juho lahko zbistrite s preprostim trikom. foto: Profimedia

Se vam je že zgodilo, kajne? Naj vas potolažimo, še tako odlični gospodinji se lahko pripeti, da se ji juha ponesreči. A ne skrbite, s pomočjo preprostih trikov, bo juha zopet bistra in slastna!

Včasih so rekli, da ni nedeljskega kosila brez dobre domače goveje juhe. Sicer pa kraljica slovenskih juh prija ne glede na dan v tednu. Jo tudi vi radi postrežete?

Prava goveja juha mora biti tako bistra, da pogled v lonec seže vse do dna. Pa ni vedno tako, kajne? Uh, prav zlahka se namreč pripeti, da postane motna. Slednje se lahko zgodi že, če nismo dovolj pozorni, medtem ko čakamo, da voda s sestavinami zavre. Če bo torej juha na hitro zavrela in brbotala več kot minuto, vam pogled na kalno juho zagotovo ne uide. Pozorni bodite tudi na tekočino, ki jo dodajate juhi med kuhanjem. Pazite, da ne prilivate hladne vode, dodajte raje mlačno ali vročo.

Kako si torej pomagati, če nas neprijetno preseneti kalnost juhe?

- Olupite manjši krompir, ga dobro operite, razpolovite in dodajte juhi. Učinek bo skorajda čaroben, že po nekaj minutah bo vaša juha zopet bistra.


- Juho lahko zbistrite tudi ob koncu kuhe. To storite tako, da jušno osnovo precedite, jo počasi zavrete in ji z metlico dodajate sneg iz beljaka. Slednji bo zakrknil in med lahnim brbotanjem nase navezal vse snovi, ki lebdijo v juhi. Opazili boste, da se bo beljak obarval v sivo belo peno, ko bo juha bistra, jo preprosto odstranite iz tekočine.


- Bistrino juhe lahko dosežete tudi tako, da v tekočino položite očiščene jajčne lupine.

Tako, s pomočjo naštetih trikov, vam kalna juha zagotovo ne bo več pokvarila kosila.

Veselo kuhanje in dober tek!

prejšnji članek
TABU: 'Med ginekološkim pregledom sem spustila prdec!'
Zdravje
TABU: 'Med ginekološkim pregledom sem spustila prdec!'
naslednji članek
Resnična zgodba: 'Nekoč so me zmerjali s pošastjo, poglejte me sedaj!'
Zdravje
Resnična zgodba: 'Nekoč so me zmerjali s pošastjo, poglejte me sedaj!'

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.