V prav vsaki ribezovi jagodi se nahajata 2 mg vitamina C. foto: Pexles
Drobna rdeča ribezova jagoda vsebuje izjemno količino vitamina C in drugih življenjsko potrebnih snovi, ki bogatijo tako meso kot sok kislega sadeža. V prav vsaki ribezovi jagodi se namreč nahajata 2 mg vitamina C. Po priporočilu Nemške organizacije za prehrano, lahko z zaužitjem 35 do 40 ribezovih jagod zadostimo dnevno potrebo po vitaminu C. Slednji je v jagodah visoko koncentriran, njegovi spodbujajoči učinki delujejo na celotno presnovo v samo 90 minutah.
Moč male kisle jagode
Poleg vitamina C, se rdeči ribez ponaša tudi z vitaminom A, vitaminoma B3 in B5, kalijem, veliko količino kalcija in železa ter mineralov magnezija in mangana. Kisel sadež bo tako mnogo bolj zdrava izbira za krepitev imunskega sistema, zato si ga le privoščite, zlasti, če ga imate na dosegu roke.
Sadež, bogat z naravnimi viri vitaminov pa se ponaša še s številnimi drugimi učinki na naše zdravje. Pospešuje namreč presnovo, nastajanje krvi in hormonov, pomirja živčevje, spodbuja delovanje srca in mišičja, izboljšuje razpoloženje, varuje sluznico in celice pred prostimi radikali, pospešuje znojenje, pomaga pri težavah z mehurjem in ledvicami, v domači medicini pa se uporablja tudi za zniževanje telesne temperature.
foto: Dreamstime
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.