Če vam gredo bučke v slast, si jih le privoščite, saj so izjemno zdrave, nizkokalorične in lahko prebavljive. Pripravite se jih lahko na različne načine, le pobrskajte za recepti, ki so izjemno pestri in številni. Če nam bo narava tudi letošnje poletje namenila obilje bučk, tako nikar ne vihajte nosu, raje se opomnite, zakaj jih je dobro umestiti na vaš jedilnik …
Bučke vsebujejo obilje vitaminov in mineralov. Ponašajo se z betakarotenom, vitamini C, E in B, kalijem, kalcijem, fosforjem, magnezijem, manganom in luteinom, ki je zelo koristen za zdravje oči. Morda niste vedeli, a ta zelenjava predstavlja odličen vir vlaknin, zaradi katerih boste zaužili količinsko manjši obrok, a bili hkrati povsem siti. In ker so bučke nizkokalorične, boste poskrbeli tudi za izgubo kilogramov. Za lažji občutek naj vam zaupamo, da ima 100 g bučk le 19 kcal. No, morda bo še boljša primerjava, da boste z bučko srednje velikosti zaužili približno 25 kalorij.
Z umestitvijo bučk na vaš jedilnik, pa boste poskrbeli tudi za redno prebavo, saj so zelo lahko prebavljive. Slednjega boste nemara veseli zlasti tisti, ki imate težave s prebavo. Ker je meso bučk bogato z vodo in vlakninami, tekom prebave veže in izloča škodljive strupe in maščobe. Kot zanimivost naj omenimo še to, da encimi v bučkah razbremenjujejo trebušno slinavko, magnezij, ki se nahaja v lupini pa vpliva na pospeševanje presnove v celičnem jedru.
Preberite si še: Imejte poln krožnik in ves čas hujšajte
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.