Medtem ko si v Evropi pripravljamo kivi tako, da ga bodisi olupimo, bodisi razpolovimo in meso izdolbemo z žličko, pa po svetu že stoletja, zlasti v Novi Zelandiji, zaužijejo celoten sadež. Tako je, prav imate, z olupkom vred. Vas je ob misli na kosmato teksturo olupka zmrazilo? Nikar, kajti lupini se prav zares godi krivica. Kivija vam resnično ni treba lupiti, njegova lupina je namreč zelo zdrava.
Resno? Ne šalimo se, prav zares je tako. Nutricisti so v nedavni študiji celo odkrili, da vsebuje kivijev olupek trikrat več vlaknin kot njegovo sadno meso. Pa ne le to, vsebuje tudi obilico hranilnih snovi, denimo kalij, železo in vitamin C.
Sicer pa je olupek kivija tesno vezan na sadno meso, zato je res nesmiselno, da zapravljate čas z odstranjevanjem. Poskrbite le, da boste posegli po ekološko pridelanem sadežu ter da ga dobro operete z vodo, potem pa si lahko mirno privoščite kivi prav takšnega, kakršen je bil odtrgan iz drevesa. Z olupkom vred. Če pa si kljub vsemu ne morete predstavljati, da bi grizljali kosmato lupino, lahko iz celega kivija pripravite smoothie, ki mu dodate še druge sadeže, ki vam gredo v slast. Kar privoščite si kozarec ali dva, koristilo bo vašemu zdravju.
Za vas imamo tudi odličen recept za kivijev smoothie, ki odpravlja občutek napihnjenosti in teže po obilnem kosilu.
S tem napitkom bo vaših težav konec.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.