pirc musar bql
Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu Roka Piletiča

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Najpreprostejša čokoladna sladica na svetu

14. 8. 2017; 03.00
Avtor: V. M.
cokoladni mousse

Čokoladni mousse iz samo dveh sestavin: čokolade in vode. foto: How to cook that

Danes imamo za vas zopet zanimiv recept, ki je navdušil sladokusce iz vsega sveta. Zlasti tiste, ki v kuhinji niso kaj prida spretni. Predstavljamo vam recept za čokoladni mousse iz samo dveh sestavin!

Ann Reardon je prehranska znanstvenica, ki je del svojega življenja posvetila sladkim kulinaričnim pregreham. Na svojem blogu How To Cook That, YouTube kanalu in družabnih omrežjih namreč predstavlja recepte za pripravo kreativnih sladic. Tudi tistih najbolj preprostih. Eden izmed njih je vsekakor tudi recept, kako iz samo dveh sestavin pripraviti čokoladni mousse. Je to sploh mogoče? O, ja, kaj ne pravijo, da so najboljše stvari v življenju najbolj preproste?

Čokoladni mousse iz dveh sestavin

Potrebovali boste čokolado in vodo. To je vse. Ann le svetuje, da izberete čokolado s kakavovim maslom in ne tiste, ki vsebuje rastlinsko maščobo. V koliko želite bolj pester videz, posezite po treh različnih vrstah, denimo beli, temni in mlečni.

Čokolado dobro premešajte. foto: arhiv Svet24

Posamezno vrsto čokolade nalomite na koščke in jo stresite v stekleno posodo. Vsako vrsto v svojo posodo. Nato v vsako posodico prilijte malo vode in se lotite segrevanja. Eno po eno, kakopak. Postopek gre takole:

Posodo za trideset sekund položite v mikrovalovno pečico, vzemite ven, premešajte in vrnite v mikrovalovno pečico še za naslednje pol minute. Zopet premešajte, masa bo postala prijetno gladka. Sedaj gladko zmes prelijte v plastično vrečko za živila in jo za 60 minut shranite v zamrzovalno skrinjo. Postopek ponovite še za dve vrsti čokolade.

Po pretečenem času iz skrinje vzemite eno vrečko čokolade. Odprite jo in stresite v posodo za stepanje. Sledi naj nežno stepanje, po občutku dodajte malo hladne vode, da bo nastala kremasto puhasta tekstura. Čokoladno maso nato preložite v vrečko za dresiranje in z njeno pomočjo napolnite prvi sloj kozarca. Postopek ponovite še za preostali dve vrsti čokolade.

Da si boste lažje predstavljali, kako poteka priprava sladice, pa le poglejte video.

Preberite si še: Hitro, slastno in zdravo: Kivijeve lučke

prejšnji članek
Krvavitev iz nosu: Običajna reakcija je nevarna!
Zdravje
Krvavitev iz nosu: Običajna reakcija je nevarna!
naslednji članek
Resnica o deklici, ki že 11 let buri internetne duhove
Svet slavnih
Resnica o deklici, ki že 11 let buri internetne duhove