foto: Časopis Svet24
Za polpete in paniranje
Sojina moka
Žlico sojine moke zmešajte z 2–3 žlicami vode, kar je primerno za vezavo pri receptih z majhno količino jajc, a ne pri biskvitih in narastkih.
Laneno seme
Žlico lanenih semen zmešajte s tremi žlicami vroče vode, pustite nabrekati deset minut in nato penasto stepite. Mešanica se uporablja kot nadomestek jajc pri pripravi vafljev, palačink, kruhkov in piškotov ter za vezavo polpet. Ni pa primerna za klasične jajčne jedi ter za rahljanje in vzhajanje.
Surovi krompir
Surov in zelo drobno nastrgan krompir lepo poveže zmes za polpete.
Za vzhajanje
Kokosovo mleko
Zmešajte dve veliki žlici in dve čajni žlički kokosovega mleka z eno čajno žličko pecilnega praška.
Olje
Za nadomestilo enega jajca zmešajte 1,5 velike žlice rastlinskega olja, 1,5 velike žlice vode in 1 čajno žličko pecilnega praška.
Mineralna voda
Za vsako manjkajoče jajce nadomestite ¼ tekočine iz recepta z mineralno vodo.
Jabolčni kis
Zmešajte veliko žlico jabolčnega kisa in čajno žličko pecilnega praška. Takšna mešanica testo zrahlja.
Semena chia
Žlico semen chia zmešajte s tremi žlicami vode in pustite nabrekati petnajst minut. Z njimi nadomestite jajce pri peki kruha in mafinov.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.