Zdravje
 

Odlični naravni antibiotik, ki ga bi morali preizkusiti

10. 1. 2021; 13.00
Avtor: K.M.
Hren

foto: Profimedia

Je del naše kulinarike, a nanj žal pomislimo zgolj med prazniki. Jejte ga skozi celo leto, saj gre za odličen naravni antibiotik.

Govorimo o hrenu, ki so ga že stari narodi uporabljali v zdravilstvu, predvsem pri pljučnih in kožnih obolenjih. Številni pa so uporabljali tudi spomladanske mlada liste, saj delujejo zelo čistilno, hkratni pa so tudi boga izvor vitamina C. 

Čeprav na hren velikokrat pomislimo zgolj v času velike noči, pa ima njegovo grenko olje zelo visoko raven antibiotične moči. Le-ta pa v kri prispe že zelo zgodaj in tako ne poškoduje črevesne flore, kot se zgodi pri uporabi dejanskih antibiotikov. Preprečuje razmnoževanje slabih bakterij in virusov.

Učinek pa ni zgolj antibakterijski. Če boste vdihovali vonj sveže naribanega hrena pa boste hitreje očistili tudi nosno votlino. 

prejšnji članek
Čakra tretjega očesa: Čakra intuicije in jasnega dojemanja sveta
Zdravje
Čakra tretjega očesa: Čakra intuicije in jasnega dojemanja sveta
naslednji članek
Brane Kastelic družine ni videl že več kot eno leto
Svet slavnih
Brane Kastelic družine ni videl že več kot eno leto

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.