Zdravje
 

Ključne napake: Zakaj v krofu nastane luknja?

2. 3. 2019; 16.00
Avtor: V. M.
Se vam pri peki krofov pogosto pripeti, da vas ob ugrizu ne razveseli polna sredica? So sicer slastni, a votli, z zevajočo luknjo, ki vas opominja, da nekaj pa le niste naredili prav?

Krofi v pustnem času še posebej teknejo. foto: Profimedia

Naj vas potolažimo, slednje se pripeti marsikateri gospodinji. Da pa bodo krofi ob prihodnji peki prav takšni, kot morajo biti, smo za vas pripravili seznam ključnih napak, ki vodijo do votle sredice. Preberite si torej, kako se priprave krofov ne smete lotiti:

Krofi bodo znotraj votli:

- če boste pri gnetenju v testo vmešali preveč zraka

- če boste testo preveč vzhajali

- če boste testo namestili na pretoplo mesto in bo prehitro vzhajalo

- če boste testo prehladili (odkrivanje in temperaturne spremembe)

krofi foto: SVET24

Opomba: Luknja v krofu se lahko naredi tudi v primeru, ko testo razvaljate in krofe oblikujete s pomočjo modela. Kot poročajo strokovnjaki, se pri ročno oblikovanih kroglicah votla sredica nikoli ne pojavi.

Test: Kot veste, testo vzhajamo dvakrat. Prvič ko ga pripravimo in drugič, ko oblikujemo kroglice ali kroge. Da ne bodo v drugem delu kepice pretirano vzhajale, si lahko pomagate s testom. Če so dovolj vzhajani namreč preverite tako, da potopite prst v sredino krofa. Če ob tem jamica hitro izgine, je to znak, da lahko pričnete s cvrtjem.

prejšnji članek
Znan jasnovidec je »razkrinkal« Meghan
Svet slavnih
Znan jasnovidec je »razkrinkal« Meghan
naslednji članek
Te stvari v vaš dom prinesejo nesrečo
Zdravje
Te stvari v vaš dom prinesejo nesrečo

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.