Zdravje
 

Kuhate jajca? Uporabite sodo bikarbono!

20. 3. 2018; 15.00
Avtor: A. S.
jajca

Vodi, v kateri kuhate jajca, dodajte sodo bikarbono. foto: Profimedia

Kaj se zgodi, če vodi, v kateri kuhamo jajca, dodamo sodo bikarbono? Preberite!

Še malo, pa bomo spet barvali pirhe. Da pa jajca ne bodo počila, ko jih bomo kuhali, lahko uporabite ta stari in preizkušen trik. V posodo dajte jajca, čez nalijte hladno vodo, dodajte dve žlici sode bikarbone in počasi segrevajte do vrenja, nato pa kuhajte, dokler jajca ne bodo popolnoma kuhana. Soda bikarbona bo preprečila, da bi lupina počila.

Odlična pa je še za eno stvar. pripomogla bo, da se bodo jajca veliko lažje tudi lupila. 

Dobro pa je, da upoštevate še en nasvet. Kuhajte jajca, ki so stara teden dni. takšna se lupijo veliko lažje od tistih, ki so popolnoma sveža.

prejšnji članek
Trend pričesk, ki vas bo navdušil
Moda&Lepota
Trend pričesk, ki vas bo navdušil
naslednji članek
Slovenski glasbeniki za Tonjo zbrali neverjetnih 27 tisoč evrov
Zdravje
Slovenski glasbeniki za Tonjo zbrali neverjetnih 27 tisoč evrov

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.