stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Slovenija v žaklju ali ko je dovoljeno vse

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Bomo v nedeljo premaknili uro ali ne?

22. 3. 2018; 01.00
Avtor: V. M.
ura2

Kakšno pa je vaše mnenje? Ste zagovorniki ali nasprotniki premikanja ure? foto: Pexels

Glasno se je govorilo o opustitvi premikanja ure na poletni in zimski čas. Kaj se bo torej zgodilo zadnjo nedeljo v marcu, ko bi morali urine kazalce premakniti naprej? Je odločitev že v veljavi?

Kljub sprejetju odločitve Evropskega parlamenta, do sprememb za enkrat še ne bo prišlo. Že res, da so sprejeli neobvezujočo resolucijo o premikanju ure, a slednja še ni stopila v veljavo. Glavni argument zagovornikov premikanja ure je boljši izkoristek svetlega dneva in zmanjšana poraba energije. No, s slednjim se ne strinjajo nasprotniki, ki opozarjajo zlasti na negativne posledice, ki se odražajo na biološki uri človeka.

Ker negativnih učinkov na ljudi ni dokazala nobena študija, so evropski poslanci predlagali ponovno preučevanje učinkov premikanja ure. Komisija bo tako do nadaljnjega spremljala problematiko, do sprememb pa bi lahko prišlo šele v primeru oddaje vnovičnega predloga za ukinitev premika urinih kazalcev.

Kdaj prvi premik ure v koledarskem letu?

Urine kazalce bomo tako tudi letošnje leto premaknili in prešli iz zimskega na poletni čas.

Slednje bo potrebno storiti v nedeljo, 25. marca, ko bomo ob 2. uri zjutraj kazalce premaknili za eno uro naprej. Poletno obdobje bo trajalo do 28. oktobra, ko bo kazalce potrebno premakniti nazaj. Če seveda ne bo prišlo do sprememb …

prejšnji članek
Kdaj pa vi jeste kosilo?
Zdravje
Kdaj pa vi jeste kosilo?
naslednji članek
Tina Gorenjak razgaljena in seksi
Svet slavnih
Tina Gorenjak razgaljena in seksi