nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Skrivnost razkrita: Zato nekateri nimajo težav z odvečno težo!

3. 5. 2018; 03.00
Avtor: A. S.
Hujšanje, postava

Nekateri lahko jedo, kar želijo, pa se ne redijo! foto: Profimedia

Nekateri lahko pojedo kar želijo, pa se ne zredijo. Zakaj je tako?

Nova študija strokovnjakov bo razveselila predvsem tiste, ki ne marajo športa. Odkrili so namreč, kako ohranjati vitko linijo brez, da bi telovadili ali se pretirano pazili pri prehrani. Odkrili so namreč, da ljudje, ki redno spijo, nimajo težav s prekomerno telesno težo.

Tako enostavno je, trdijo strokovnjaki, tisti ljudje, ki odhajajo spat ob vedno enaki uri in se prebujajo ob približno istem času vsako jutro, se ne redijo.

Strokovnjaki so študijo opravili na 300 ženskah, različne starosti. V nekaj tednih so ugotovili, da imajo tiste, ki urejene spalne navade, manj maščobnih oblog.

Strokovnjaki so pri ženskah preučevali, kaj počnejo čez dan in kako ter koliko spijo. V raziskavi, ki je bila objavljena v ameriški reviji Health Promotion, so zapisali tudi, da manj kot šest ur in pol ali več kot osem ur in pol spanja na noč, prav tako povzroča nalaganje maščobnih oblog.

Tiste ženske, ki so odhajale v posteljo v dnevnem razmiku z več kot 90 minut in so konec tedna spale dlje, kot med tednom, so imele več maščobnih oblog od tistih, ki so hodile spat in se zbujale v razmiku ene ure.
H kopičenju maščob pa pripomore tudi, če nas muči nespečnost. Utrujeno telo namreč zahteva več hrane, ker potrebuje več energije.

Če bi torej radi hitreje shujšali, spite!

prejšnji članek
Že privabljate komarje - to so razlogi!
Zdravje
Že privabljate komarje - to so razlogi!
naslednji članek
Bakterije, ki se nahajajo na novih oblačilih
Zdravje
Bakterije, ki se nahajajo na novih oblačilih