foto: Arhiv
Ko pomislimo na piknik, si po navadi predstavljamo, da si bomo brez slabe vesti privoščili različne mesne dobrote z žara, ki jih bodo spremljale zelenjavne priloge. Seveda vsi uživamo v čevapčičih, pleskavicah, nabodalih in še številnih drugih dobrotah, marsikdo pa še ne ve, da lahko na žaru popečemo tudi vrsto drugih jedi!
Zbrali smo nekaj zanimivih idej, zaradi katerih bo vaš piknik zagotovljeno izstopal!
Šparglji s panceto
Šparglje namažemo z olivnim oljem, jih dobro posolimo in po sredini ovijemo v rezino ali dve pancete. Nato jih približno deset minut pečemo na srednji temperaturi, ko so pečeni pa jih poškropimo z nekaj kapljicami limoninega soka in počakamo, da se okusi prepojijo.
Ker je obračanje špargljev, ovitih v pršut, precej zahtevno opravilo, ki povzroča preglavice marsikateremu žar mojstru, je še toliko bolj pomembno, da imamo pri roki kvalitetne žar pripomočke.
Najboljši žar mojstri, med katerimi je tudi Masterchef 2016, Darko Klemen, prisegajo na visoko kakovostne Rosmarino Blacksmith's izdelke, s katerimi poskrbijo za odličnost dobrot z žara.
Izdelke lahko kupite tudi vi in to kar na vašem najbližjem Petrolu, z malo iznajdljivosti in truda pa si jih lahko zagotovite celo po še nižji ceni!
Med 26. marcem in 15. julijem boste namreč ob vsakem nakupu v višini 10 evrov prejeli 1 nalepko, te pridno zbirajte v zbirni kuponček in ko se ta zapolni, ga lahko predložite ob nakupu izdelka s pripadajočim popustom. Te bo mogoče kupiti med 26. marcem in vključno 29. julijem, oziroma do razprodaje zalog izdelkov.
Na žaru pečen avokado kot posodica za solato
Avokado prerežemo po dolžini in iz sredine odstranimo njegovo peško. Pokapljamo jih s sokom limone, jih posolimo in popopramo ter na žaru pečemo približno pet minut. Nato sredico napolnimo z zelenjavo po želji in posodica za solato je pripravljena.
Bučkine rezine s sirom
Bučke razrežemo po dolžini na rezine, ki jih dodobra naoljimo in posolimo ter začinimo s česnom in baziliko. Izdolbemo njihovo sredico in jo zmešamo skupaj s sirom, ki smo ga predhodno razrezali na manjše koščke, na koncu pa v zmes primešamo še jajce. Pečemo jih približno pet minut na vsaki strani, pred serviranjem pa jih pustimo da se dobro ohladijo.
Sladki krompir z dodatkom limete
Krompir narežemo na poljubno debele rezine, ki jih pokapamo z olivnim oljem in posolimo. Pečemo jih na obeh straneh na srednji temperaturi, dokler ne porjavijo. Ko so rezine pečene, bodo najboljšega okusa, v kolikor jih bomo pokapali s svežim sokom limete in olivnega olja.
S pridihom pestrosti pri izbiri sestavin in z dodatkom pravih začimb bo vaš piknik zagotovo postal prava kulinarična popestritev za vse obiskovalce!
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.