sveča
Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

1711376183-dsc0361-01-1711376151675
Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati seminarske naloge za njegov študij #e-pošta

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Tudi v toplih dneh ostanite sveži tam spodaj

7. 7. 2018; 04.00
Avtor: Bodi zdrava
bikini, kopalke

foto: Profimedia

Da bomo v toplih dneh resnično brezskrbne in kar najbolj uživale v vseh radostih, ne smemo pozabiti na pravilno nego »tam spodaj«.

Vročina in vlaga za našo nožnično sluznico nista dobra novica, zato se moramo v poletnih dneh še bolj potruditi, da ne pride do raznih nevšečnosti, kot so glivice in nezaželena srbečica. Na kaj moramo torej paziti?

Umivajmo dvakrat na dan 

Zaradi vročine in vlage je treba nožnico poleti umivati vsaj dvakrat dnevno. Pomembno je, da ne uporabljamo veliko intimnega mila, saj nožnica sama ustvarja okolje, ki preprečuje nastanek raznih vnetij, tako da intimnega mila ne uporabljajmo več kot enkrat dnevno. Paziti moramo tudi, da uporabljamo takšnega s kislim pH-jem, da ohranjamo primerno kislost naše vaginalne flore. Ne pozabite: umivamo vedno od nožnice proti anusu, in nikoli obratno!

Proč s sintetiko! 

Na splošno je dobro, da nosimo bombažno ali svileno spodnje perilo, poleti pa je to skorajda nujno. Če imate vsaj malce občutljivo nožnico, se raje izognite sintetičnemu in čipkastemu spodnjemu perilu. Skupaj z vlago in vročino boste namreč kaj hitro postali žrtev neugodne srbečice ali celo glivičnega vnetja. Prav tako moramo biti pozorni na to, da ne uporabljamo preveč agresivnih praškov in mehčalcev, ki so tudi pogost vzrok za nožnična vnetja.

Previdno na bazenu

Javni bazeni so leglo bakterij, polni klora, vode pa, kot vemo, ne menjajo ravno vsak dan. Zato moramo biti tam še posebno previdni. Dokler se kopamo, sicer ne moremo kaj dosti narediti, zato pa je po kopanju obvezno prhanje s posebno pozornostjo naši nožnici. Treba jo je namreč dobro splakniti.

prejšnji članek
Severini prekipelo, o bivšem povedala to
Svet slavnih
Severini prekipelo, o bivšem povedala to
naslednji članek
Naj tudi v vašem domu cveti!
Zdravje
Naj tudi v vašem domu cveti!
#obraziavenija
obraziavenija