Zdravje
 

Koristen sadež polen antioksidantov

6. 11. 2018; 16.00
Avtor: K.M.
Kaki

Kaki foto: Profimedia

Uživate kaki?

V teh dneh bo dozorel priljubljeni jesenski sadež kaki, rahlo oranžen plod, ki je iz leta v leto vse bolj priljubljen tudi v Sloveniji. Zakaj ne bi bil, če pa tako lupina kot notranjost vsebujeta veliko pozitivnih učinkovin. 

Kaki bi v svojo prehrano morali vnesti, saj gre za bogat vir vitaminov, mineralov in vlaknih. Vsebuje recimo petkrat več vitamina C kot jabolko. Bogat je z antioksidanti, ki preprečujejo vnetja. Ker je zelo nasiten pomaga tudi pri hujšanju. V mrzlih mesecih bo pomagal izboljšati imunski sistem.

Tudi v kulinariki pa je njegova uporaba zelo raznolika. Lahko ga preprosto pojeste ali pa iz njega pripravite namaz, vino, kis, žganje, ga dodate pecivu ali posušite.

prejšnji članek
Lara Komar prvič na Ljubljanskem tednu mode
Moda&Lepota
Lara Komar prvič na Ljubljanskem tednu mode
naslednji članek
Morske alge v kulinariki?
Zdravje
Morske alge v kulinariki?

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.