901596_f168_dragonja_promet02t
Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še ne bo konec

1683742182-dsc7277-01-1683742078866
Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne zaslužke. Zakaj jih Klemen Jaklič skriva?

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Koristen sadež polen antioksidantov

6. 11. 2018; 04.00
Avtor: K.M.
Kaki

Kaki foto: Profimedia

Uživate kaki?

V teh dneh bo dozorel priljubljeni jesenski sadež kaki, rahlo oranžen plod, ki je iz leta v leto vse bolj priljubljen tudi v Sloveniji. Zakaj ne bi bil, če pa tako lupina kot notranjost vsebujeta veliko pozitivnih učinkovin. 

Kaki bi v svojo prehrano morali vnesti, saj gre za bogat vir vitaminov, mineralov in vlaknih. Vsebuje recimo petkrat več vitamina C kot jabolko. Bogat je z antioksidanti, ki preprečujejo vnetja. Ker je zelo nasiten pomaga tudi pri hujšanju. V mrzlih mesecih bo pomagal izboljšati imunski sistem.

Tudi v kulinariki pa je njegova uporaba zelo raznolika. Lahko ga preprosto pojeste ali pa iz njega pripravite namaz, vino, kis, žganje, ga dodate pecivu ali posušite.

prejšnji članek
Lara Komar prvič na Ljubljanskem tednu mode
Moda&Lepota
Lara Komar prvič na Ljubljanskem tednu mode
naslednji članek
Morske alge v kulinariki?
Zdravje
Morske alge v kulinariki?