foto: Dreamstime
Grški jogurt je bolj gost in kremast od navadnega jogurta. Pridobivajo ga iz navadnega jogurta, tako da mu odcedijo sirotko. Doma si ga lahko naredite tako, da lonček navadnega jogurta stresete na cedilo in počakate, da se odcedi.
Jogurta sta si podobna po okusu, po sestavi pa vsebuje grški jogurt precej več beljakovin (9 g/100 g, navaden le 3 g) in maščob kot navaden jogurt ter manj ogljikovih hidratov oz. sladkorjev (laktoze). Zaradi teh lastnosti in popularnosti diet z malo ogljikovimi hidrati je grški jogurt v zadnjem času močno pridobil na popularnosti.
Napis grški jogurt je lahko samo na jogurtih, ki so izdelani v Grčiji, vsi ostali pa morajo imeti napis grški tip jogurta. Tako kot za vse, je tudi pri grških jogurtih obvezno branje deklaracij, saj se jogurti različnih proizvajalcev med seboj razlikujejo po številu različnih dodatkov.
Grški jogurt foto: Dreamstime
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.