pirc musar bql
Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu Roka Piletiča

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Cvetlica, ki v dom prinaša dobro voljo

8. 3. 2021; 02.00
Avtor: J.K.
primula3

Primula ali jeglič foto: Pixabay

Lahko bi rekli, da so primule prijazen opomnik, da se zima počasi poslavlja in da nas bodo pričeli razveseljevati toplejši sončni žarki. Jo imate tudi v vašem domu? Ali pa jo nameravate pokloniti v dar?

Tudi vas razveseli pogled na živobarvne jegliče oz. primule? Že njihovo ime nam prijazno sporoča, da sodijo med cvetlice, ki v novem koledarskem letu prve razprejo svoje cvetne lističe. Čeprav gre za zelo razširjene vrne rastline, pa so nadvse priljubljene tudi kot lončnice, s katerimi si mnogi še pred pričetkom pomladi polepšajo domove in tako vsaj malo preženejo turobno vzdušje poslavljajočih se zimskih dni. Če torej želite vnesti v vaš dom vedrino ali pa bi radi razveseli svoje bližnje, potem bo primula kot nalašč za to, da poskrbite za malce dobre volje.

Zalivamo jih enkrat do dvakrat na teden. foto: Pixabay

Primule v lončkih cvetijo od februarja do maja, da pa vas bodo vse do toplih dni razveseljevale s svojimi cvetovi, je dobro vedeti, kako zanje skrbeti. Pri tem naj vas vodi misel, da jim bolj ustreza hladnejši prostor, če boste primulam namenili toplo okolje, vas bodo namreč kaj hitro opozorile, da se ne počutijo dobro - cvetovi bodo odpadli, listi pa se bodo obarvali rumeno. Odcvetele cvetove odstranjujte sproti, tako ne boste le spodbujali nastanek novih cvetov, temveč boste prispevali k preprečevanju morebitnih bolezni. Pa zalivanje? Tja do dvakrat na teden, velijo strokovnjaki.

Cvetijo od februarja do maja.

Cvetijo od februarja do maja. foto: Pixabay

prejšnji članek
Bulgur - žito, ki velja za uspešnico zdrave prehrane
Zdravje
Bulgur - žito, ki velja za uspešnico zdrave prehrane
naslednji članek
Ljubiteljski kuharji, pozor: Prihaja VELIKONOČNA GENERALKA!
Kulinarika
Ljubiteljski kuharji, pozor: Prihaja VELIKONOČNA GENERALKA!