nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

4 enostavne jutranje oblike telovadbe za boljši začetek dne

6. 3. 2021; 04.00
Avtor: K. S.
profimedia-0168504990

Sprehod v naravi foto: Profimedia

Kako začnete dan, določa potek celotnega dne. Zakaj ne bi začeli tako bolj aktivno, se raztegnili, nadihali svežega zraka?

Če niste nikoli prakticirali jutranje telovadbe, lahko da bo malce težje, a vseeno ne nemogoče. Zadajte si cilj in poskusite to delati vsaj 2 tedna. Gre se za sklop preprostih aktivnosti, ki vam lahko pomagajo prebuditi telo in tudi um nenazadnje. To vas bo spravilo v pogon, vas prebudilo, dalo novo energijo in vam tako pomagalo, da se z lahkoto spopadete z vsemi ovirami, ki se vam lahko postavijo tekom dne na pot.

  1. Sprehod

Če vam delo na splošno ne omogoča večje aktivnosti, je vsekakor že sam jutranji sprehod dovolj dober začetek. Pojdite v gozd ali kakšen park.

  1. Plavanje

Plavanje je v resnici telovadba celotnega telesa in tako močno priporočljiva aktivnost. Z njim boste aktivirali in trenirali vse mišice telesa. Slednja telovadba je koristna tudi v primeru, če imate kakšne poškodbe, ki vam onemogočajo delanje zahtevnejših vadb.

  1. HIIT – Visoko intenzivni intervalni trening

Omenjeni trening vsekakor ni takoj za vse, saj predstavlja precej težjo obliko telovadbe. A to še ne pomeni, da je nikoli ne poskusite. Če imate doma sobno kolo naredite sledeče: za ogrevanje kolesarite na normalni hitrosti in zahtevnosti 5-10 min. Nato prestavite zahtevnost na 70% maksimuma naprave in intenzivno kolesarite 30-45 sekund. Zaključite ponovno v nižji zahtevnosti (okoli 25%) z 90 – 120 sekundnim kolesarjenjem.

  1. LIIT – nizko intenzivni intervalni trening

Če vam HIIT ni po godu, lahko da vas zamika njegov kontrast, ki pa temelji na teku. Pri njem začnete telovadbo z 3-5 minutno hojo. Nato nadaljujete z lahkotnim tekom za 90 sekund in ponovno upočasnite korak ter se za 3-5 minut sprehajajte. To ponavljajte 30 minut. Gre torej za kombinacijo hoje in teka.

prejšnji članek
Matthew McConaughey kupil čudovito havajsko vilo
Svet slavnih
Matthew McConaughey kupil čudovito havajsko vilo
naslednji članek
To je razlog, da ljudje izkoriščajo dobre ljudi
Odnosi
To je razlog, da ljudje izkoriščajo dobre ljudi