Kulinarika
 

S tem trikom boste rešili vsako juho

6. 3. 2021; 13.00
Avtor: A.K.
zeljna juha
Preveč slan, kisel ali pekoč obrok še ne pomeni konec sveta, saj vam razkrivamo male trike, ki bodo težavo nemudoma odpravili.

Preslano jed lahko rešite na več načinov: z dodajanjem kisline (limoninega soka ali kisa), a ne pretiravajte. Ob preslani juhi, vam je v pomoč lahko tudi dodatek vode.

Če to ni mogoče, si lahko pomagate z dodajanjem kromprija, riža ali testenin v preslano jed oz. vsa živila, ki nase vlečejo sol.

V primeru, da ste jed skuhali preveč pikantno, pa to lahko nevtralizirate z dodajanjem smetane, tako kisle kot sladke, in sladkorjem.

Sladkor vam bo pomagal tudi v primeru, ko ste skuhali prekislo jed. Če ste v vašo solato zlili preveč kisa, si pomagajte z odlivanjem le-tega in z dodajanjem vode.

prejšnji članek
4 enostavne jutranje oblike telovadbe za boljši začetek dne
Zdravje
4 enostavne jutranje oblike telovadbe za boljši začetek dne
naslednji članek
Vili Resnik v nestrpnem pričakovanju
Svet slavnih
Vili Resnik v nestrpnem pričakovanju
#nasazenazenska
nasazenazenska

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.