nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Naj skuša postane prava zvezda vaše kuhinje!

1. 4. 2020; 06.48
Avtor: P. S.
solata-garden

Skuša Garden s fižolom bo obogatila vašo jed. foto: Delamaris

Za dobro ribjo jed na krožniku vam ni treba postati pravi ribič, pomembno je, da izberete kakovostne sestavine. Z njimi boste postali prava kuharska zvezda!

Namigi za malico ali hiter obrok
Ribji proizvodi so pomemben del uravnotežene prehrane. Ko se nimate časa posvetiti dolgotrajni priprave hrane v svoji kuhinji, ne imejte slabe vesti. Zato za pripravo odličnega obroka izberite že pripravljeno ribo z zelenjavo domačega proizvajalca, ki jo lahko postrežete samostojno, s polnozrnato ploščico ali uporabite kot eno od sestavin v kulinariki, kot nadev narastkov in zavitkov, sestavino v juhi ali le preliv k testeninam, rižu, kuskusu in drugim jedem.

Zakaj je riba na krožniku tako pomembna?
Ribe so vir koristnih beljakovin in maščob ter nujno potrebnih mineralov in vitaminov, vsebujejo pa tudi snovi, ki pomagajo ohranjati vitalnost možganov.

OMEGA 3 dokazano blagodejno vpliva na naše srce in celoten kardiovaskularni sistem. Delamaris skuša je eden izmed naravnih virov teh maščob, zato ne pozabite nanjo foto: Delamaris

To pa še ni vse! 
Ko govorimo o prehrani, ne smemo pozabiti na pomembnost Omega 3 maščobnih kislin, ki jih lahko dobite v kakovostnih sestavinah. Omega 3 maščobne kisline so nepogrešljive maščobne kisline, ki nas varujejo pred boleznimi in na splošno pripomorejo k zdravju, a jih telo samo ne more ustvariti, torej jih moramo pridobiti s hrano. In ravno to zagotavlja Delamaris. Njihovi izdelki so narejeni izključno iz ribe in zelenjave, brez dodanih konzervansov, aditivov, barvil in glutena. Med najbolj prodajanimi izdelki iz skuše v Sloveniji sta Delamarisova izdelka skuše z zelenjavo Weekend in Izola Brand. Najboljši kosi severnomorske skuše Scomber scombrus ter sedmih vrst fermentirane zelenjave s paradižnikovo omako so že desetletja prepoznani kot izvrsten prigrizek. 


Izdelki, ki so vedno pri roki
V široki paleti okusov podjetja Delamaris poleg slavnih skuš z zelenjavo s tradicionalno paradižnikovo omako, najdete tudi filete skuše brez zelenjave, sardine in tuno v olju, tunine solate, ribje paštete in inčune ter nove skuše z zelenjavo brez paradižnikove omake.

Pripravite pravo pojedino s skušo!
Če imate pri roki okusne Delamarisove skuše, potem ta recept preprosto morate preizkusiti! Solata malce drugače vas bo preprosto navdušila!


Kaj potrebujete?
Solata:
2 x Delamaris Skuša Garden
200 g ječmenove kaše
1 velika paprika
250 g češnjevih paradižnikov
2 mladi čebuli
sol

Preliv:
2 stroka česna
80 g sušenih paradižnikov
2 žlici kisa
3 žlice oljčnega olja
1 žlička origana
150 ml vode
sol

Postopek za preliv:
V sekljalnik namečemo česen, sušene paradižnike, kis, olje, origano, dva ščepca soli in vodo. Vse skupaj temeljito zmiksamo v aromatičen preliv.

Priprava solate:
V lonec z vrelo vodo stresemo 1-2 žličke soli in ječmenovo kašo. Kuhamo jo 15-20 minut, nato odcedimo in odstvimo iz vira toplote, da se ohladi. Papriko narežemo na majhne kocke, mlado čebulo na mini kolutke, češnjevce pa na četrtine. Omenjeno zelenjavo zmešamo z ohlajenim ješprenjem. Zdaj nastopi zvezda okusa - bogata Delamarisova skuša Garden, ki je že sama po sebi zaokrožen obrok, v tej solati pa kar zasije! Vmešamo jo k ostalim sestavinam. Solato zalijemo s prelivom in jo dobro premešamo, nato pa postrežemo. Vsako porcijo potresemo z nasekljanim peteršiljem.

Recept sta ustvarila: Midva kuhava

Skuša Garden bo navdušila v vaši kuhinji. foto: Delamaris

Priporočilo: Garden skušo prepoznamo po belem in rdečem fižolu. Vsebuje pa tudi koruzo in grah. Odlična je tudi v solati! 

Oglasno sporočilo

prejšnji članek
Luko Basija 'zadela' čustva
Svet slavnih
Luko Basija 'zadela' čustva
naslednji članek
Rebeki rak na ščitnici spremenil življenje
Svet slavnih
Rebeki rak na ščitnici spremenil življenje
#obraziavenija
obraziavenija