Skuša Garden s fižolom bo obogatila vašo jed. foto: Delamaris
Namigi za malico ali hiter obrok
Ribji proizvodi so pomemben del uravnotežene prehrane. Ko se nimate časa posvetiti dolgotrajni priprave hrane v svoji kuhinji, ne imejte slabe vesti. Zato za pripravo odličnega obroka izberite že pripravljeno ribo z zelenjavo domačega proizvajalca, ki jo lahko postrežete samostojno, s polnozrnato ploščico ali uporabite kot eno od sestavin v kulinariki, kot nadev narastkov in zavitkov, sestavino v juhi ali le preliv k testeninam, rižu, kuskusu in drugim jedem.
Zakaj je riba na krožniku tako pomembna?
Ribe so vir koristnih beljakovin in maščob ter nujno potrebnih mineralov in vitaminov, vsebujejo pa tudi snovi, ki pomagajo ohranjati vitalnost možganov.
To pa še ni vse!
Ko govorimo o prehrani, ne smemo pozabiti na pomembnost Omega 3 maščobnih kislin, ki jih lahko dobite v kakovostnih sestavinah. Omega 3 maščobne kisline so nepogrešljive maščobne kisline, ki nas varujejo pred boleznimi in na splošno pripomorejo k zdravju, a jih telo samo ne more ustvariti, torej jih moramo pridobiti s hrano. In ravno to zagotavlja Delamaris. Njihovi izdelki so narejeni izključno iz ribe in zelenjave, brez dodanih konzervansov, aditivov, barvil in glutena. Med najbolj prodajanimi izdelki iz skuše v Sloveniji sta Delamarisova izdelka skuše z zelenjavo Weekend in Izola Brand. Najboljši kosi severnomorske skuše Scomber scombrus ter sedmih vrst fermentirane zelenjave s paradižnikovo omako so že desetletja prepoznani kot izvrsten prigrizek.
Izdelki, ki so vedno pri roki
V široki paleti okusov podjetja Delamaris poleg slavnih skuš z zelenjavo s tradicionalno paradižnikovo omako, najdete tudi filete skuše brez zelenjave, sardine in tuno v olju, tunine solate, ribje paštete in inčune ter nove skuše z zelenjavo brez paradižnikove omake.
Pripravite pravo pojedino s skušo!
Če imate pri roki okusne Delamarisove skuše, potem ta recept preprosto morate preizkusiti! Solata malce drugače vas bo preprosto navdušila!
Kaj potrebujete?
Solata:
2 x Delamaris Skuša Garden
200 g ječmenove kaše
1 velika paprika
250 g češnjevih paradižnikov
2 mladi čebuli
sol
Preliv:
2 stroka česna
80 g sušenih paradižnikov
2 žlici kisa
3 žlice oljčnega olja
1 žlička origana
150 ml vode
sol
Postopek za preliv:
V sekljalnik namečemo česen, sušene paradižnike, kis, olje, origano, dva ščepca soli in vodo. Vse skupaj temeljito zmiksamo v aromatičen preliv.
Priprava solate:
V lonec z vrelo vodo stresemo 1-2 žličke soli in ječmenovo kašo. Kuhamo jo 15-20 minut, nato odcedimo in odstvimo iz vira toplote, da se ohladi. Papriko narežemo na majhne kocke, mlado čebulo na mini kolutke, češnjevce pa na četrtine. Omenjeno zelenjavo zmešamo z ohlajenim ješprenjem. Zdaj nastopi zvezda okusa - bogata Delamarisova skuša Garden, ki je že sama po sebi zaokrožen obrok, v tej solati pa kar zasije! Vmešamo jo k ostalim sestavinam. Solato zalijemo s prelivom in jo dobro premešamo, nato pa postrežemo. Vsako porcijo potresemo z nasekljanim peteršiljem.
Recept sta ustvarila: Midva kuhava
Priporočilo: Garden skušo prepoznamo po belem in rdečem fižolu. Vsebuje pa tudi koruzo in grah. Odlična je tudi v solati!
Oglasno sporočilo
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.