Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar
Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

POZOR! Slkohol ne ščiti pred novim koronavirusom

15. 4. 2020; 01.00
Avtor: STA
vino

Alkohol tudi škodljiv vpliva na razvoj otroka med nosečnostjo. foto: Pexels

Evropski urad Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) je odpravil ponekod razširjeno domnevo, da lahko alkoholne pijače ščitijo pred okužbo z novim koronavirusom. "Strah in napačne informacije so ustvarili nevaren mit, da lahko uživanje pijač z visokim odstotkom alkohola ubije novi koronavirus. Tega ne naredi," je včeraj sporočil WHO v Koebenhavnu.

Regionalni urad je ravno nasprotno poudaril, da bi moral biti v času strogih ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa, kot sta prepoved izhodov in samoizolacija, dostop do alkoholnih pijač omejen.

Alkohol je namreč že sicer slab za zdravje in krepi možnost za poškodbe in nasilje, kar velja tudi za trenutno obdobje. Poleg tega je povezan z nizom bolezni in stanj, zaradi katerih je človek bolj dovzeten za okužbo z novim koronavirusom in boj nagnjen k težjemu poteku.

"Ljudje bi zato morali v vsakem primeru uživati čim manj alkohola, kar še posebej velja za obdobje pandemije covida-19," je na spletni strani zapisal regionalni urad WHO.

Alkohol je po navedbah organizacije letno odgovoren za tri milijone smrti, od katerih je tretjina zabeležena prav v Evropi.

prejšnji članek
Zelišča za čiščenje pljuč in izboljšavo dihanja
Zdravje
Zelišča za čiščenje pljuč in izboljšavo dihanja
naslednji članek
Anže Kopitar prodal hišo za več kot 2,6 milijona evrov
Svet slavnih
Anže Kopitar prodal hišo za več kot 2,6 milijona evrov