Hokaido buče foto: Pexels
Vsestranska
Buča hokaido ima blag okus, zato jo lahko obilno začinimo. Primerna je za kuhanje, dušenje, cvrenje, za narastke in za vlaganje. Pretlačena je sijajna v juhah, omakah in sladicah. Slastna so tudi semena: pražena in slana ali pa karamelizirana s sladkorjem.
Dolg rok uporabnosti
Celo bučo lahko hranite tudi nekaj mesecev, prerezano pa nekaj dni v hladilniku. Meso buče lahko tudi zamrznete.
Pravilna priprava buče
Bučo operite ter odrežite zametek peclja in cveta. Plod prepolovite in odstranite semena.
Meso buče zrežite na krhlje. Če jo boste uporabili za testo, bučo olupite in nastrgajte.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.