901596_f168_dragonja_promet02t
Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še ne bo konec

870457_151-vatikan
Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v Vatikan

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Zakaj kalcij kar kliče po D3 in K2?

3. 12. 2020; 09.30
Avtor: Promocijsko sporočilo
vitamin D

Vitamin D foto: Profimedia

Vsi dobro vemo, da je ključni gradnik močnih kosti in zob kalcij in večinoma smo tudi vsi seznanjeni, katera hrana kalcija največ vsebuje.

Ko skrbimo za svoje zdravje, za vnos kalcija zato uživamo mleko in mlečne izdelke, sir, listnato zelenjavo, stročnice, suho sadje, otrobe, izdelke iz polnovredne moke in pijemo mineralno vodo. A kaj, ko se zdravstvene težave s kostmi in zobmi vseeno tako pogosto pojavljajo.

Ob vseh dobrih učinkih kalcija je žal manj znano dejstvo, da je sočasno s kalcijem treba poskrbeti za zadosten vnos vitamina D, ki je ključen, da se kalcij v telo absorbira.

Blagovna znamka Holistic je v skrbi za zdrave kosti in zobe tako pripravila prehransko dopolnilo vitaminov in mineralov z visoko vsebnostjo hranilnih snovi v tekoči obliki D3 in K2. Zakaj je kombinacija D3 in K2 idealna, nam je pojasnila certificirana prehranska terapevtka Alja Dimic s holistic.si: 'Vitamin D spodbuja absropcijo kalcija v telo, vitamin K pa skrbi, da se kalcij v telesu nalaga na prava mesta. Oba vitamina skupaj in vsak zase pripomoreta ne le k ohranjanju najugodnejšega stanja kosti in zob, temveč tudi srca in ožilja ter imunskega sistema.'

prejšnji članek
Sinček Metke Albreht podoben mamici
Svet slavnih
Sinček Metke Albreht podoben mamici
naslednji članek
Voditeljica Lea razočarana v bolnišnici
Svet slavnih
Voditeljica Lea razočarana v bolnišnici