Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Recept: Bela pica ali fokača

6. 3. 2023; 05.00
Avtor: Revija Liza Maja
Fokača

focaccia , fokača foto: Profimedia

Fokača je ploščat italijanski kruh, pečen v pečici, ki je po stilu in teksturi podoben pici, le nekoliko debelejši in z več olivnega olja. Ponekod se imenuje »pizza bianca« (bela pica). Fokačo lahko postrežemo kot prilogo ali kot sendvič.

Sestavine:

  • 20 g svežega kvasa
  • 320 ml vode
  • 500 g navadne moke
  • 10 g soli
  • 2 žlici olivnega olja
  • 150 g češnjevih paradižnikov
  • 60 g zelenih oliv brez koščic
  • 60 g črnih oliv brez koščic
  • sveža ali suha zelišča (origano, timijan, bazilika)
  • 4 žlice olivnega olja

    Fokača foto: Profimedia

Postopek priprave

Kvas zdrobimo v skledo, zalijemo z mlačno vodo in mešamo, dokler se kvas ne raztopi. Nato dodamo dve žlici moke, dobro premešamo in pustimo počivati približno 5 minut.

V večji posodi zmešamo moko, sol in olje ter postopoma vmešamo raztopljeni kvas z vodo. Naredimo mehko testo in ga pustimo vzhajati na toplem približno 40 minut.

Testo naj se podvoji. Nato testo razvaljamo in zgnetemo. Razrežemo na pol in iz vsakega dela testa razvaljamo oval.

Položimo na pekač, obložen s papirjem za peko. Nato v testo stlačimo prepolovljen paradižnik in olive ter potresemo z zelišči. Premažemo z oljem in pečemo na 200 °C približno 15 minut.

foto: Dom

prejšnji članek
Ne boste verjeli, to je sanjski prostor Darje Gajšek
Življenjski slog
Ne boste verjeli, to je sanjski prostor Darje Gajšek
naslednji članek
Kako ščitnični hormoni vplivajo na menstruacijo
Zdravje
Kako ščitnični hormoni vplivajo na menstruacijo
#nasazenazenska
nasazenazenska