franci kek
Lady

Petru Vilfanu je dal banano

1683742138-dsc7401-01-1683742078843
Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več biti ustavni sodnik

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Pitje vode z limono je obvezen jutranji obred

9. 9. 2021; 04.00
Avtor: T.D.
voda z limono

Ko vam postane slabo, sesajte olivo ali v vročo oziroma toplo vodo stisnite limono in napitek počasi spijte. foto: Dreamstime

Limona zmore še veliko več kot držati viruse v šahu. Če limonin sok zmešate z mlačno vodo in pijete pred zajtrkom, stopite tudi maščobne blazinice, celulit in spodbudite prebavo.

Kadar imate težave s prebavo, je to lahko zelo zoprno. Limonin sok spodbudi nastajanje žolčnega soka, kar že takoj po težkem obroku zažene prebavo. S tem se izognete tudi napihnjenosti, zaprtju in zgagi.

Celulit? Ne, hvala!

Vitamin C je pomemben za čvrsto vezno tkivo in zato kot tak naravno, cenovno ugodno sredstvo proti celulitu. Tudi stres in gube imajo zaradi vitamina C manj možnosti. Poleg tega vitamin C krepi še kosti in hrustanec, kar je za zdravo, čvrsto telo ravno tako pomembno kot veliko gibanja in počitka.

Zbogom, slab zadah

Vas partner že pred zajtrkom rad strastno poljubi? Potem nujno prej popijte kozarec limonine vode, ki osveži ustno votlino, daje prijeten okus in uničuje bakterije, ki povzročajo karies. Vendar pozor: po pitju limonine vode počakajte približno pol ure, preden si umijete zobe.

Nikoli več vnet mehur

Neprijetno vnetje mehurja je zlasti ženska težava. Limonina voda pospeši nastajanje urina, s tem se čistijo urinske poti, antibakterijsko delovanje citronske kisline pa jih še razkuži.

VODA Z LIMONO foto: Dreamstime

Koža kot pri snežni kraljici

Limonina voda pomlajuje in utrjuje celotno telo od znotraj navzven. Koža postane bolj sijoča, enakomerna in rožnata. Limonina voda se lahko uporablja celo namesto tonika; kožo očisti in oži pore. Če jo nanesete na mozolje in ogrce, jih posuši.

Uravnava hidracijo

Ste nenehno utrujeni? Imate težke noge in otekle oči? Limonina voda spodbudi limfni sistem in vas reši teh nadlog. Kalij in magnezij v limoni uravnavata hidracijo telesa, zato si nesladkano limonino vodo lahko privoščite tudi v večjih količinah: od 1,5 do 2 litra dnevno.

Super pri zakisanosti

Nekatere študije kažejo, da povzročitelji bolezni lažje opravljajo svoje delo, kadar je telo zakisano. Škodljive kisline pa nastajajo predvsem zaradi nezdrave mešanice stresa in slabe prehrane. Mineralne snovi v limonah vežejo nase škodljive kisline in tako od znotraj uravnajo pH v telesu.

prejšnji članek
Neprepoznaven Ed Sheeran v objemu perja in bleščic
Svet slavnih
Neprepoznaven Ed Sheeran v objemu perja in bleščic
naslednji članek
Prestolnica bogatejša za novo kulinarično poslastico
Kulinarika
Prestolnica bogatejša za novo kulinarično poslastico
#obraziavenija
obraziavenija