jabolka foto: Pixabay
Najbolj zdravo je seveda, da jemo sveža jabolka, v nepredelani obliki. Če je le možno, jih jejmo skupaj z lupino, saj ta vsebuje največ koristnih snovi. Sicer pa lahko jabolka uporabimo tudi za razne nadeve ter pripravo slanih in sladkih jedi. Ker vsebujejo prehranske vlaknine, smo dlje časa siti. Poleg tega vsebujejo biotin oziroma vitamin B7. Ta pa pomaga pri kurjenju maščobe. Če vam sive lase povzroča preveč odvečne maščobe, torej le posezite tudi po jabolkih. Pa nasploh uživajte manj sladkorja in predelanih ogljikovih hidratov iz bele moke, ki nalaganje maščobe povzročajo. Raje posezite po polnovrednih ogljikovih hidratih ter uživajte veliko sadja in zelenjave.
Zdrav prigrizek: Jabolka lahko narežemo na krhlje in posušimo, nato pa jih uživamo kot slasten prigrizek. A vseeno pozor: V 100 g suhih jabolk je kar 55 % priporočene dnevne količine sladkorja, zato bodimo pri uživanju suhega sadja zmerni. Iz jabolk lahko naredimo tudi jabolčni čips, tako da jabolka narežemo na tanke rezine in jih spečemo v pečici.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.