901596_f168_dragonja_promet02t
Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še ne bo konec

1683742182-dsc7277-01-1683742078866
Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne zaslužke. Zakaj jih Klemen Jaklič skriva?

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Idealna dieta za vse ljubitelje dišeče kave

4. 2. 2022; 02.00
Avtor: Mojca Kopriva
kava, napitek

kava, napitek foto: Dreamstime

Si ne morete predstavljati jutra brez omame ob sladko-grenkih požirkih kave? Lahko ste veseli, kajti kava ima številne dobre, celo zdravilne učinke na naš organizem. Izvolite recept za kremno shujševalno kavo ...

Zgolj ena skodelica kave na dan zdrami, vlije energijo, optimizem in samozavest. Kar se kilogramov tiče, pa je kofein tako učinkovit, da je postal sestavni del večine prehranskih dodatkov za hujšanje. A zakaj bi zapravljali zanje, če lahko shujšate z doma pripravljenim kremnim napitkom iz črnega zlata?

Kako hujšamo s kavo?

Kofein močno pospešuje presnovo, pospeši delovanje vseh vitalnih organov, hkrati pa zviša raven naše energije. Deluje tudi kot diuretik, se pravi, da pomaga telesu odplakniti odvečno vodo. Po skodelici kave se je lažje odpraviti na tek in ga podaljšati za nekaj minut. Je pa res, da bi po klasični kofeinski dieti, ki zavira apetit, morali spiti najmanj pet skodelic kave na dan, to pa je za večino ljudi preveč. Dr. Dave Asprey, ameriški dietolog in vodja Društva aktivnega staranja, je razvil povsem unikatno obliko kavnega napitka, ki ga lahko zaužijemo kot samostojno jed, najbolje namesto zajtrka. Poskusil je na tisoče različnih praženih in nepraženih zrn kave v različnih kombinacijah, potem strnil, da je ženskam daleč najokusnejša in zanje, kar se hujšanja tiče, najprimernejša mešanica ekološko pridelane kave z nekaj kokosovega olja in bio čajnega masla.

Napotki za hujšanje

Hujšanje s kavo v takšni obliki ne bi moglo biti preprostejše. Vsako jutro si pripravite svež kremni napitek, potem pa izberite čim bolj zdravo kosilo in večerjo. Dovoljeni so tudi kakšen prigrizek, sadje ali pest oreščkov. Bodite previdni, če imate visok krvni tlak, težave s preveč aktivno ščitnico ali če vas pogosto muči zgaga. V tem primeru se, preden si skuhate prvi zajtrk, raje posvetujte z zdravnikom.

Recept za kremno shujševalno kavo

Potrebujemo: 2 skodelici vroče prave kave, najbolje ekološko pridelane, 1,5 žlice ekološko pridelanega čajnega masla, 1 žlico kokosovega olja. Priprava: Skuhajte kavo, kot ste vajeni, ni treba, da je posebej močna. Medtem dajte v električni mešalnik nekaj skodelic vroče vode, tako da ga segrejete. Vodo odlijte, nato pa v mešalniku zmešajte kavo, čajno maslo in kokosovo olje. Mešajte toliko časa, da se na površini naredi plast mlečne pene. Popijte takoj po pripravi.

prejšnji članek
Preprosti pomlajevalni serumi za vse tipe kože
Moda&Lepota
Preprosti pomlajevalni serumi za vse tipe kože
naslednji članek
Svetovni dan boja proti raku: Vsako leto zboli 17 milijonov ljudi
Zdravje
Svetovni dan boja proti raku: Vsako leto zboli 17 milijonov ljudi