901596_f168_dragonja_promet02t
Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še ne bo konec

870457_151-vatikan
Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v Vatikan

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Priljubljena dobrodelna prireditev se spet vrača v Ljubljano

29. 1. 2024; 12.30
Avtor: K.M.
wings for life world run 3
Spet bomo tekli za ti ste, ki tega ne morejo, tudi na ljubljanskem uradnem teku.

Še manj kot 100 dni je do dobrodelnega teka Wings for Life World Run 2024, kjer cilj lovi tekače, istočasno na različnih lokacijah po vsem svetu. Na štartni se bomo letos zbrali 5. maja, s štartninami in donacijami pa tako že enajstič zbirali sredstva za raziskave poškodb hrbtenjače pod okriljem fundacije Wings For Life. Za ta namen gre 100% zbranih sredstev. Na dosedanjih desetih tekih je skupaj sodelovalo že preko 1,2 miljona ljudi, za iskanje zdravila za poškodbe hrbtenjače pa je bilo s štartninami zbranih že preko 43,8 milijonov evrov.

O teku

Udeleženci dobrodelnega teka istočasno startajo po vsem svetu. Sinhronizirano, povezana s kontrolnim centrom v Avstriji, jih lovijo zasledovalna vozila, ki predstavljajo ciljno črto. Dlje tej črti bežiš, boljši je tvoj rezultat. Vozila dajo tekačem pol ure prednosti, nato začnejo vozi ti s 14 kilometri na uro, po dveh urah vozijo s hitrostjo 18 kilometrov na uro, nato pa nekoliko pospešijo in po štirih urah že vozijo s hitrostjo 34 kilometrov na uro. Pri tej brzini vztrajajo dokler ni ujet zadnji tekmovalec na njihovi trasi. Zabaven koncept teka privablja tako vrhunske tekače, kot občasne rekreativce. Dogodek je namenjen vsem, pripravljenost ni pomembna, saj vsak pride do cilja, oz. cilj do njega.

Lani je na teku prvič sodelovala tudi Rebeka Dremelj

Rebeka je lani prvič tudi sama tekla a tem teku, za prijateljico Nino, s katero sta skupaj bežali pred zasledovalnim vozilom. Rebeka na nogah, Nina na vozičku. Ob tem je Rebeka tudi druge udeležence povabila v svojo ekipo. "Moram priznati , da resnično nisem največja ljubiteljica teka, a na tej prireditvi ne tečeš le zase, ampak tudi za tiste, ki tega žal ne morejo. Jaz sodelujem tudi za Nino, s katero se poznava že zelo zelo dolgo. Nina je zame res nepremagljiva ženska, ki s svojo voljo do življenja, svojo energijo, s svojim nasmehom na obrazu dela moj svet lepši. Sedaj lahko tudi jaz nekaj naredim zanjo."

prejšnji članek
Tedenski horoskop: Izberite prijazne besede
Horoskop
Tedenski horoskop: Izberite prijazne besede
naslednji članek
Severina se je na odru zlomila, video ima že več kot 4 milijone ogledov
Svet slavnih
Severina se je na odru zlomila, video ima že več kot 4 milijone ogledov