palestina
Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c
Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 milijonov evrov, tožbe in ovadbe padle

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Otroške igre med vožnjo

2. 3. 2016; 02.00
Avtor: Maša Rener
kids-car
Kaj vse se lahko igrate z otrokom med vožnjo?

Da dolgotrajna pot za vaše najmlajše ne bi bila preveč naporna, smo pripravili nekaj preprostih igric, ki se jih lahko greste med vožnjo.

  • Na trak, ki ga otroku privežemo okrog stopal, pritrdimo zvonček, ki bo ob vsakem otrokovem premiku nogic zacingljal in ga vsaj za nekaj časa zaposlil.
  • Utrjujte, kar otrok že zna. Naj vam pokaže, kje ima nos, usta, kako pomaha, oponaša živali itd.
  • Poslušanje pesmic je eden najbolj učinkovitih načinov, kako zabavati otroka med vožnjo. Druga alternativa so seveda pravljice, ki jih lahko pripovedujete tudi sami.
  • Otroku že doma naredite manjši plakat, na katerega nalepite ali narišite različne stvari, ki jih boste srečevali na poti (tovornjak, semafor, senik itd.), on pa naj med potjo poskuša najti vse stvari s plakata.
  • Tablica piši-briši je kot nalašč za avto. Nekaj podobnega lahko naredite tudi z vrečko s patentnim zapiranjem, v katero natočite malce obarvane vode ter dodate bleščice. Seveda zapiranje dodatno zaščitite z debelim lepilnim trakom. Vrečko dobro pritrdite na šipo, da bo otrok po njej lahko risal s prstki.
  • Če imate tablični računalnik, nanj naložite tudi nekaj risank.
  • Otroku že pred potjo kupite gel nalepke, ki jih lahko poljubnokrat nalepi in odlepi z okna. Tudi kakšna revija z nalepkami/pobarvankami ga bo zamotila.
  • Če vaš otrok že (po)zna nekaj pesmic, se lahko igrata ugibanje – tako da mu vi zažvižgate ali zamrmrate melodijo, on pa mora ugotoviti, za katero pesmico gre. 
prejšnji članek
Super lepotne rešitve, ki so tako zelo poceni!
Moda&Lepota
Super lepotne rešitve, ki so tako zelo poceni!
naslednji članek
Imate oslabljen imunski sistem? To vas bo rešilo!
Zdravje
Imate oslabljen imunski sistem? To vas bo rešilo!
#nasazenazenska
nasazenazenska