stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843
Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več biti ustavni sodnik

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

13 stvari, ki jih morate narediti, preden ...

5. 11. 2016; 07.00
Avtor: Lea P.
Sreča, ženska, morje, veselje

foto: Profimedia

Morda ste ena tistih, ki še čaka, da mimo pride tisti, zaradi katerega bo vredno prilagoditi svoje življenje. A preden pride, se splača 'čakalno dobo' izkoristiti za vse tiste stvari, za katere že ustaljene zapečkarice (in naše mame) vztrajno ponavljajo, da bi jih zagotovo izkoristile, če bi jim življenje dalo še eno priložnost.

Zato vsem samskim in čakajočim na srce polagamo trinajst stvari, ki jih morate opraviti, preden se ustalite.

1. Vzemite si čas za prijatelje

Zveni klišejsko, vemo, a je res. Ko boste enkrat svoje življenje zares predali nekomu drugemu, bo za prijatelje vse manj časa. Dokler ste samski, si vzemite čas za prijateljice in zabavo z njimi ter spoznajte, katere od njih so tiste, ki bodo to ostale za vedno.

2. Potujte

Razširite obzorje, razprite krila, pojdite prek meja. Z nahrbtnikom, na štop, z letalom … Kakor koli in s komer koli. Ker ni nič bolj poučnega kot biti sam s seboj v tuji deželi. In ker vam bo pomagalo, da boste življenje jemali s (še) večjo samozavestjo. Na te izkušnje boste pozneje v življenju najbolj ponosni.

3. Sprejmite izziv

Nekaj zelo velikega, za kar veste, da je zdaj, ko ste mladi, prosti in pri pravih močeh, idealen čas. Pretecite maraton, se naučite potapljati ali skočite s padalom. Če je to ena od izkušenj, za katero mislite, da bi pozneje v življenju lahko obžalovali, da je niste storili, si jo postavite za izziv in ji bodite kos.

4. Pridite v formo

Kdaj, če ne zdaj? Učvrstite telo, dvignite kondicijo, poskrbite za svoje zdravje. To bo vsekakor vaša najboljša naložba za prihodnost.

5. Privoščite si kaj absurdnega

Kaj absurdno dragega ali neuporabnega, na primer. Dokler vsega denarja še ne zapravite za položnice in otroško hrano in dokler nimate še nikogar, ki bi vam zaradi dizajnerske torbice pridigal, ali jo zares potrebujete, se lahko brez slabe vesti razvajate.

6. Pustite, da vam usoda izbere zmenek

Oziroma prijatelji ali internet. Dokler ni resnejšega kandidata, ne bo škode, če poskusite tudi s katero od alternativnih metod. Prepustite se prijateljem, naj vam oni izberejo zmenek na slepo. Zabavno bo videti, kakšnega partnerja si za vas predstavljajo oni. Ali pa ga izberite prek interneta. V najslabšem primeru ste pač samo bogatejši za še eno izkušnjo.

7. Poljubljajte neznance

Pa ne kar počez. A včasih pride trenutek, preskoči iskrica, ujameta se samo za sekundo … Zakaj pa ne? Čedni neznanec, ki tako hitro, kot pride, tudi izgine?! Se je temu sploh mogoče upreti.  

8. Izživite svoje fantazije

Tiste med rjuhami, ja. Ker ne veste, kako zelo odprtega uma bo moški vaših sanj. Zato je zdaj najprimernejši čas, da izživite vse vaše pregrešne misli.

9. Tvegajte

Dokler ste še ptičica na veji in vas nič in nihče ne veže na en sam kraj, sprejmite drzne odločitve in vpeljite drastične spremembe. Preselite se v drugo mesto, če razmišljate o tem. Ali se preselite v tujino, pojdite študirat na drugo stran Atlantika … Ali zamenjajte poklic, iz svojega konjička ustvarite kariero. Za drzno tveganje pozneje, ko boste morali živeti varno, ne bo dovolj priložnosti.

10. Usvojite seks

Postanite mojstrica seksa. Govorite o njem, sprašujte, preizkušajte, spoznajte svoje telo … Vzemite dobo samskosti kot učne ure in čas, ko boste končno ustaljeni, kot končni izpit. Kar se boste do takrat naučili, je tisto, kar boste lahko pokazali. In seveda bi se na izpitu radi čim bolje izkazali.

11. Privoščite si prežurane noči

Dodatno pojasnilo najbrž ni potrebno. Ko enkrat pride čas za moža in otroke, ni več časa za zabave do jutra. Tudi ni več moči.

12. Spreglejte razliko v letih

Morda si ne želite resnega razmerja s starejšim ali mlajšim moškim, a priznajte, da kdaj sanjarite o tem. Vsakemu od njiju leta pač po svoje dodajo žlahtnost. Mlajšemu vzdržljivost in moč, starejšemu bogastvo izkušenj. Ni treba, da vam kdor koli od njiju natakne prstan. Dovolj bo že aferica (s samskim, seveda), da poteši vašo radovednost.

13. Naučite se prepirati

Da, tudi prepiranje je veščina, ki zahteva izurjenega mojstra, da uspe. In uspešen prepir je tisti, ki se ga uspešno razreši. Zato se naučite jasno in iskreno izražati, kaj vas muči, in doseči, da bo enako storila tudi nasprotna stran. Naučite se sklepati kompromise in poslušati. Da boste pozneje uspešno razreševali tudi nesoglasja v razmerju. In da boste kdaj pa kdaj tudi znali uveljaviti svojo voljo. 

prejšnji članek
Seks je lahko tudi zdravilo
Odnosi
Seks je lahko tudi zdravilo
naslednji članek
Ste žrtev svojega astrološkega znamenja?
Zdravje
Ste žrtev svojega astrološkega znamenja?