oranžno opozorilo
Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, Polajnar opozarja pred hudourniki in Dravo

1706792389-b60k4933-1706792354008
Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra Janševe vlade

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Spoznajte energijsko medicino

30. 3. 2016; 07.30
Avtor: Maja Furman/revija Bodi zdrava
energijska medicina
Spremembe, ki jih prinaša energijska medicina, se pojavljajo na vseh ravneh (telesni, emocionalni, mentalni in eterični), saj dovaja energijo v celotno energijsko telo. Tehnika zdravi oziroma uravnava pretok energije v centralnem kanalu ter spodbuja pravilno delovanje prve čakre in dotok energije skoznjo – prizemljitev. Prizemljitev je zelo pomembna, saj pomeni 'priti nazaj k sebi'.

Neuporabljenih 90 odstotkov sebe

»Smo tok zavesti, ujete v avrično telo, ki poraja fizično telo. Naš omejen razum, v povezavi s stopnjo našega trenutnega zavedanja, oblikuje vidno polje, znotraj katerega delujemo. Naše delovanje je omejeno na približno 10 odstotkov našega energetskega potenciala, preostalih 90 odstotkov ostaja neizkoriščenih. In energijska medicina je način, kako poseči na območje neizkoriščenega,« pove Tina Bizjak, učiteljica energijske medicine (EM), iz Hiše radosti. »Energijska medicina je tehnika havajskega izročila, ki raztaplja obrambne sisteme razuma, strah pred širjenjem zavesti in krepi lastno avrično polje ter komunikacijo s kozmično zavestjo,« še doda.

Prizemljitev

»Je tehnika, ki zdravi oziroma uravnava pretok energije v centralnem kanalu in spodbuja pravilno delovanje prve čakre in dotok energije skoznjo. S tem zdravi, uravnava in celi ostale čakre. Brez prve čakre in njene bobneče energije smo, kot bi bili bosi, brez zemlje pod nogami,« je slikovita sogovornica.

Osnovna vaja, tehnika celjenja prve čakre in energiziranje celotnega energijskega telesa, je preprosta fizična vaja in deluje brez posebnega napora. Prizemljitev je zelo pomembna, saj pomeni, »priti nazaj k sebi. Biti pri sebi je edini cilj, ki ga imamo. In začetek je pri začetku, pri fizični vaji vračanja v telo. Le od tam naprej poganjamo krila.« Kot dober primer vadbe navede izvajanje tibetanskih vaj (tibetanski vrelec mladosti).

Sogovornica še pove, da je njeno učenje tehnike energijske medicine podkrepljeno z leti prakse, ki temelji tudi na integrativni psihoterapiji.

Poživljajoče spremembe

»Prve spremembe, ki jih praktiki energijske medicine začutijo skoraj takoj, so umirjenost, večja notranja moč, stik z vodniki, manj strahu in več poguma, posledično tudi glas namena. Celiti se začnejo tudi čustvene rane,« navaja spremembe zaradi izvajanja tehnike sogovornica. Pri večini se spremenijo tudi prehranjevalne navade, saj telo začne sporočati potrebe po hrani, glede na vrsto energije, ki jo potrebuje. Zaradi znižanja stresa se zmanjša potreba po sladkem. Posamezniki zaznajo spremembo pri počutju v delovnem okolju, saj »jasneje zaznavajo svoje mesto in vrednost in se zato začnejo drugače odzivati na stresne situacije.« Skratka, stvari se v življenju začnejo postavljati na svoje mesto, »kamor, po pravilih vesolja, tudi spadajo,« pove Bizjakova.

Spremembe, ki jih prinaša energijska medicina, se pojavljajo na vseh ravneh (telesni, emocionalni, mentalni in eterični), saj dovaja energijo v celotno energijsko telo. »Na fizični ravni revitalizira kosti, mišice in srce, krepi splošni pretok energije po organih; na psihološkem področju nam daje notranjo moč, mirnost, pogum, voljo in samozavest; na čustvenem področju nam vrača občutek varnosti, preskrbljenosti in zaupanja; na ravni zavesti pa nas z ognjeno močjo vodi po poti hara linije, linije namena, do tega, kar v resnici smo,« našteva učiteljica EM.

Med izvajanjem vaj, ko se ozaveščajo omejujoča prepričanja, nekateri jokajo, se jezijo, kričijo, lahko se pojavita tudi slabost in bruhanje. »Ne moremo vedeti, kaj natančno bo prineslo na plan med energijskim čiščenjem, ker se ne zavedamo notranjega potenciala in moči, ki čakata. Ko se obrnemo v smeri ljubezni, so spremembe hitre in energijska medicina nas zelo suvereno pelje čez drn in strn, ki ga drugače ne bi upali ozavestiti,« slikovito pojasni Tina.

Blokade zaradi pomanjkanja energije

To kot bistven vzrok nastanka blokad navede naša sogovornica. »Vedno je vzrok za blokade in težave pomanjkanje energije oziroma oviran dotok te. Zveni preveč enostavno, a je res. Kadar nas daje išias, je težava že v pretočnosti prve in druge čakre, križni del hrbtenice pa je običajno oslabljen zaradi družinskih vzorcev, neizraženih čustev ali osebne karmične podlage,« pojasnjuje Bizjakova.

Za zastalo energijo, ki se pokaže kot blokada, je potreben nenehen in močan energetski dotok, ki raztaplja blokado in ozavešča težavo na energetski, čustveni, razumski in posledično telesni ravni. »Ko so nam stvari jasne, zelo hitro prepoznamo logična sosledja in vzorce delovanja posameznika. Vse, kar takrat potrebujemo, je orodje, da nam to energijo povrne, in nežno védenje, kako speljati proces prijazno do sebe, da nas spremembe, ki so vedno podobne naravnavanju napačno zaraščene kosti, ne izmučijo preveč. In energijska medicina je eden od načinov,« še izvemo od učiteljice EM.

Premikanje gora

»Kako močno, skoraj čarobno ti energijska medicina razširi zavest, povezavo s kvantnimi vidiki vesolja in popolno notranjo močjo, ki premika gore,« je nad njeno močjo očarana sogovornica in prizna, da ji je ta rešila življenje. Tehnika energijske medicine je našo sogovornico začela odpirati, naredila jo je še bolj nežno, dala ji je globoko razumevanje svoje odgovornosti do sebe. »Namesto pametovanja, ki bi me gnalo v sodbo, mi je prakticiranje tehnik dalo moč razumeti in videti mrežo, ki nas žene v delovanje. Dalo mi je pogum za norost, da brezkompromisno skočim v vodo in vem, da bom splavala, ker tako deluje vesolje. Dobila sem krila in hkrati pognala korenine. Dokaze, da delujem v pravi smeri in v skladu s seboj, dobivam vsak dan sproti. Temu se reče soustvarjanje,« iskrivo pripoveduje Tina Bizjak.

»Pogum, ki ga daje energijska medicina, je edini način, da zdržimo ljubezen, ki je potrebna za ozdravitev. V taki ljubezni je svoboda in samo energija prizemljitve je dovolj gosta, da nahrani temelje,« še zaključi.

prejšnji članek
Kopriva je zdravilo za mnoge tegobe
Zdravje
Kopriva je zdravilo za mnoge tegobe
naslednji članek
Kanalizacijski pokrov na kavču
Življenjski slog
Kanalizacijski pokrov na kavču
#nasazenazenska
nasazenazenska