nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Kako zatreti željo po varanju

30. 3. 2016; 08.30
Avtor: Inja Jurič/revija Maja
varanje

foto: Dreamstime

Zvestoba je visoko opevana, a težko dosegljiva vrednota na vseh področjih, posebej partnerskem. Večina se nas trudi ostati zvesta, a na tej poti nas čaka veliko skušnjav.

Medtem ko svojih bioloških danosti ne moremo spremeniti, lahko nadzorujemo svoja dejanja. Kako, da bo njihov rezultat zvestoba?

Ne pustite se dotolči osamljenosti

Če vaš mož ali partner veliko potuje ali se posveča karieri, se posebej mlade mamice velikokrat počutijo ranljive in osamljene. Ne bojte se vašemu dragemu povedati, kako čutite. Spomnite ga na to, da vajino razmerje potrebuje prav toliko pozornosti in skrbnosti kot njegova služba. Če ste veliko doma, si poiščite kakšen hobi ali se vpišite na tečaj tujega jezika. Nikakor si ne dovolite, da bi se smilili sami sebi in iskali uteho drugje, raje se odpravite na čvek s prijateljico ali končno narišite tisto sliko, ki ste si jo vedno želeli.


Ne drugi, vaš

Za dvig samozavesti je nekako v navadi, da malo poflirtamo z nasprotnim spolom. Pokažemo se mu v najboljši luči in se delamo, da smo »na voljo«. Pogosto nas pomembne življenjske spremembe napolnijo s samozavestjo in s tem povečajo možnost, da skočimo čez plot. Zato ob novi pričeski, zamenjavi službe ali 10 kilogramih manj ne hrepenite po pozornosti drugega moškega, temveč raje pripravite večerjo svojemu moškemu in se mu pokažite v čisto novi luči.

Če se vam zdi, da je nekaj več, se verjetno ne motite

Nezvestoba ne pomeni vedno samo spolnosti. Seveda obstajajo tudi prijateljstva med moškim in žensko in prijateljevanje še ne pomeni vedno nezvestobe, toda oddaljevanje od partnerja in neiskrenost lahko privedeta do čustvene nezvestobe. Če želite več časa preživeti s prijateljem kot z možem ali fantom in če ste v skušnjavi, da bi mu o tem lagali, imate težave. Mnogi se vsaj občasno čustveno oddaljimo od partnerja. Če to spoznamo in se potrudimo ponovno vzpostaviti ljubeč odnos, je to dobra podlaga za zdravo razmerje. Včasih je potreben pogovor, včasih prepir, včasih potrebujemo celo strokovno pomoč. Če vaš partner ni človek, ki mu lahko zaupate, pa se vprašajte, zakaj.

Počitek in sprostitev

Kaj hitro se lahko zgodi, da nam postane delo najpomembnejša stvar v življenju. Vendar je napaka, če mislite, da vam bo samo uspešna kariera zagotovila udobje doma in preskrbela vaše otroke. Če boste v službi 12 ur in več, vam ne bo ostalo dosti časa, da bi se posvečali družini. In če ste preobremenjeni, se težko posvečate razmerju. Morda boste pomislili, da tisti čedni fant v čakalnici od vas ne bi pričakoval, da mu zlikate srajco ali skuhate večerjo. Če bi prišli k njemu, bi gotovo naročil kitajsko hrano … Zato si vzemite čas za počitnice in ne počutite se krive, če kak dan dlje poležite ali ves dan gledate televizijo. S partnerjem si vzemita vikend zase in se odpravite tja, kjer sta se spoznala. Tako bosta utrdila medsebojno vez, misli o mladcu pa bodo odplavale daleč proč.


Pogovarjajte se

Šepetajte, govorite tiho, glasno, nežno, ves čas. Ljubezen živi v pogovorih. Ne slišimo vedno stvari, ki jih želimo slišati, a vemo, da imamo ob sebi osebo, ki govori resnico. Če se s partnerjem lahko ves čas pogovarjate, ne boste dovolili skušnjavi, da bi vas premagala. Vaš inštruktor za fitnes ima lahko seksi ritko, vendar je takšnih še veliko. Doma pa imate tisto, kar zares šteje: zanimivega sogovornika in zanesljivega partnerja skozi življenje.

prejšnji članek
Peter Prevc po koncu sezone najraje ...
Svet slavnih
Peter Prevc po koncu sezone najraje ...
naslednji članek
Faki in Maruša sta se razšla, nato pa ...
Resničnostni šovi
Faki in Maruša sta se razšla, nato pa ...