profimedia-0808999589
Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

870457_151-vatikan
Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v Vatikan

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Črno kavo imajo radi ...

3. 4. 2016; 09.15
Avtor: A.P.
Kava
Kako pa vi radi pijete svojo kavo?

V Innsbrucu v Avstriji je potekalo raziskovanje o kavi. Raziskovance je zanimalo, kaj kava pove o osebi, ki jo pije in če med tem obstaja sploh kakšna povezava. Izkazalo se je, da je temu tako. 

V raziskovanju je sodelovalo 1000 vprašancev. Raziskovanci so jih na prvem mestu spraševali o tem, kakšno hrano imajo radi: kislo, slano ali grenko. 

Zatem so morali izpolniti 4 različne obrazce o svoji osebnosti, ki so merili nivo njihove agresije. Primeri v vprašalniku so bili: manipuliram z bližnjimi, da dobim to, kar si želim ali lahko bi udaril nekoga, če bi me preveč provociral. 

Zaključek je bil naslednji: ljudje, ki imajo radi grenko hrano in pijačo, so bolj mračne osebnosti: manipulatorji, so narcisoidni, psihopati in sadisti. Grenka hrana kot je tonik voda, zelje in grenka kava so povezani z zgoraj napisanimi karakternimi lastnostmi.

Znanstveniki niso mogli najti solidnega razloga za tak rezultat, pravijo pa, da kdor uživa hrano in pijačo na grenak način, to počne zaradi vzburjenja. Osebe, ki imajo sadistične lastnosti, uživajo v tem, da povzročajo strah.

prejšnji članek
Bi jedli zemljo?
Življenjski slog
Bi jedli zemljo?
naslednji članek
Utrujeni zaradi mučnega kašljanja?
Zdravje
Utrujeni zaradi mučnega kašljanja?
#obraziavenija
obraziavenija