pirc musar bql
Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu Roka Piletiča

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Vroči dnevi, vroča ljubezen

11. 5. 2016; 02.30
Avtor: mm/Zarja
holding-hands-924942_1920

foto: Pixabay

Ljubezen moramo kar naprej negovati in podžigati ogenj. Začetna nora zaljubljenost ni dovolj, da bi ohranila dolgotrajno srečo.

Skupaj uresničujta cilje

Kaj hitro lahko zapademo v malenkosti vsakdanjega življenja, ob katerih se nam zdi, da je vse drugo, mnogo pomembnejše, podrejeno. Kaj bo za večerjo? Kdo mora odnesti smeti? Si plačal elektriko? Psihoterapevti ugotavljajo, da v najtesnejših  zvezah partnerja trdno delata tudi za uresničitev velikih sanj. Ob tem vselej govorita v dvojini: Želiva vzgojiti srečne otroke. Želiva kupiti hišo. Želiva si dopust v takšnem in drugačnem kraju. Želiva se naučiti tujega jezika.

Osvežita spolnost

Mnoge pare seks zbliža po prepiru, dnevih in celo tednih mlačnosti v odnosih. A skočiti med rjuhe ni vselej lahko. Lepe načrte lahko zabriše skrb, kako bo odplačan kredit, vzgajanje otrok in  naveličanost.  Vzemita si konec tedna samo zase, presenetita se z večerjo, pogumno oblecite zapeljivo perilo … Naj vam ne bo nerodno. Včasih je treba tudi spolnost načrtovati, da se potem lahko začne odvijati sama od sebe.

Najprej vidva, potem vsi drugi

Vrsto let so bili vajina primarna družina vajini starši, zdaj pa je bilo treba – ob spoznanju, da ste vi temeljna opora otrokom in soprogu –, prevzeti odgovornost, da ste vi alfa in omega vsega. To pa sočasno pomeni, da ob problemih ne boste več jokali svoji mami in tožili očetu, ampak boste skušali poiskati rešitev s soprogom. Ne glede na to, kakšen odnos imate s taščo, tastom ali s svojimi starši, postaviti bo treba meje med vama in drugimi, pogosto preveč napornimi odnosi.

Poiščite ravnovesje med časom za vaju in časom zgolj za vas

Nekateri pari so skupaj vse dopoldneve in popoldneve, drugi se vidijo samo ob koncih tedna, pa imajo enako osrečujoč odnos. Kar se skupnega časa tiče, ima res vsak par svoj recept. Glejte, da ne boste v vsak pogovor vpletali otrok, in skušajte biti zadovoljni z majhnimi koraki. Pogovor ob kozarcu vina, ko otroci zaspijo, je v današnjih časih že pravi luksuz.

Stisnita se skupaj ob tragičnih prelomnicah

Huda bolezen? Brezposelnost? Veliko ljudi danes ostane brez stanovanja. Smrt v družini? Kako se spopadata s hudimi preizkušnjami? Pravzaprav nikoli ne bi izvedeli, kako trdno je vajino razmerje, če ga ne bi »testirali« . Veliko zakonov zaradi hudega stresa ob tragedijah razpade, tisti, ki ostanejo skupaj v hudem, pa so potem še bolj povezani.  Kadar bosta izčrpana, se zazrita v preteklost. Vajin topli domek, okrašen z burno zgodovino in zgodbami, polnimi joka, pa tudi pisanih barv in smeha, je zagotovo najvarnejše pristanišče na tem razburkanem morju, ki mu pravimo življenje.

prejšnji članek
Opremimo stanovanje v skladu s svojim nebesnim znamenjem: BIK
Življenjski slog
Opremimo stanovanje v skladu s svojim nebesnim znamenjem: BIK
naslednji članek
Škandal na Evroviziji: Rus obtožen plagiatorstva!
Svet slavnih
Škandal na Evroviziji: Rus obtožen plagiatorstva!
#obraziavenija
obraziavenija