nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Ljubezen na delovnem mestu

16. 6. 2016; 08.30
Avtor: Inja Jurič
dreamstime_xxl_45828818

foto: Dreamstime

Veliko bližine, veliko skušnjav ...

Naenkrat z veseljem hodimo v službo in že navsezgodaj začutimo prijetno gomazenje v trebuhu, srce pa nam že ob misli na neko osebo začne biti hitreje … Zgodila se nam je romanca v službi.

Vsi smo krvavi pod kožo, in tudi če smo se zaklinjali, da se nam to ne more zgoditi, nas Amorjeva puščica vseeno lahko zadene tudi na delovnem mestu, kjer tako ali tako preživimo največ časa. Vsaj četrtina zaposlenih je bila že kdaj zaljubljena v sodelavca ali sodelavko in iz ljubezenskih zvez, ki se spletejo v službi, nastane skoraj vsak četrti zakon.

Veliko možnosti za zbliževanje

Delovno mesto je kraj, kjer se veliko dogaja. Med delovnim časom lahko v miru pregledamo teren, opazujemo, občudujemo. Nikjer se ni tako preprosto zaplesti v pogovor. Stres, nadure, skupni projekti - vse to nas povezuje. Od skupnega preživljanja velike količine časa pa do preskoka prve iskre je le majhen korak. Ko se vam to zgodi, bodite najprej iskreni do sebe in do udeleženega partnerja.

Kdaj povedati drugim?

Priporočljivo je, da najprej počakate, ali bo ljubezen zdržala ali pa bo začetno navdušenje zvodenelo. Če se bo obnesla, je čas, da to poveste tudi sodelavcem. Nekatere bo najbrž motilo, saj bo več kot pol žensk prepričanih, da dekleta lovijo nadrejene samo zaradi osebnih koristi. Zaljubljenca morata računati tudi z zavistjo, opravljanjem, ljubosumjem. Zelo pomembno je, da se ne izolirata in da delo ne trpi. Bodite enako marljivi kot prej in ločujte poklicno življenje od zasebnega.

Ima zveza prihodnost?

Psihologi menijo, da jih bo vedno več in da imajo takšne zveze tudi lepo prihodnost - partnerja se že pred začetkom zveze precej dobro poznata, vedno imata temo za pogovor, delita si skrbi in pritiske v službi. Takšno zaupnost morajo drugi pari šele ustvariti. Seveda pa so tudi negativne plati - veliko časa sta skupaj tako doma kot v službi in včasih se je težko upreti želji, da bi domače težave reševali na službenem parketu.

Če se zveza konča

Preden se spustite v zvezo s sodelavcem, ki ga vsak dan videvate v službi, velja še posebna previdnost. V primeru, da se v odnosu zalomi in se partnerja razideta, namreč vsaj za enega postane službeni čas prava muka. Nekdaj ljubljeno osebo imamo vsak dan na očeh in v najslabšem primeru je treba menjati službo.  

Kako veste, da sta vaša kolega v službi zaljubljena?

  • On stopi v pisarno, ona zardi kot kuhan rak.
  • Nenadoma je za malico vedno že s kom zmenjena, a ne pove, s kom.
  • Ona nenadoma ve, koliko žličk sladkorja da on v kavo in od kod nova praska na njegovem avtomobilu.
  • Dopust načrtujeta v istem času.
  • Naduram sta se oba upirala, zdaj se prostovoljno javljata, da bi jih opravljala.
prejšnji članek
Nina že zjutraj jemlje dih!
Svet slavnih
Nina že zjutraj jemlje dih!
naslednji članek
Vesna Milek čisto po tiho drugam?
Svet slavnih
Vesna Milek čisto po tiho drugam?