1703079682-dsc6151-01-1703079660058
Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, pogreb bo javen in odprt za vse

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Ste vedeli? Usoda je zapečatena v 12 minutah

2. 7. 2016; 10.33
Avtor: N. J.
klop vrv
Lahko smo cel dan na zmenku, nekaj ur ali pa pol ure … vse je menda znano že po 12 minutah!

Strokovnjaki pravijo, da dve osebi, ki se dobita na zmenku, že po nekaj minutah ugotovita, ali pašeta skupaj ali ne. Nasmeh, očesni stik, ustna higiena … vse to vpliva na končno odločitev. Za sprejem odločitve naj bi rabili v povprečju 12 minut, je pokazala raziskava, ki so jo opravili na vzorcu 2.000 ljudi, ki so šli na prvi zmenek. Na podlagi nasmeha se za to, ali bi šli še na en zmenek ali ne, odloči 64 odstotkov ljudi, glede na očesni stik 589 odstotkov in glede na barvo glasu 25 odstotkov. Najbolj odvrne osebni vonj posameznika, če je ta neprijeten (v približno 60 odstotkih), slab zadah pa je usodo zapečatil pri 53 odstotkih.

Ne preklinjaj!

Štiri od desetih odvrne, če druga oseba na zmenku preklinja, a kot kaže, se presojanje osebe začne še pred vzpostavitvijo prvega stika. Šest odstotkov ljudi namreč že pred prvim zmenkom preveri osebo, s katero je dogovorjena, kar 25 odstotkov pa jih poskrbi za drastično spremembo videza, preden pride na prvi zmenek. Sem sodijo nova pričeska, nov parfum, manikura … Nekateri (okoli 5 odstotkov moških) pred zmenkom celo hujša.

Bodi to, kar si ...

Vseeno pa strokovnjaki pravijo, da je zelo malo stvari, ki jih lahko pred zmenkom storimo, z namenom, da bi prišli še do drugega zmenka. No, razen povsem osnovnih stvari – poskrbimo za osebno higieno in se primerno uredimo. Vse ostalo je odvisno od tega, ali bomo uspeli vzpostaviti tisti pristen prvi stik.

prejšnji članek
Kri skriva ključ do mladosti
Moda&Lepota
Kri skriva ključ do mladosti
naslednji članek
Mož pokojne Simone Weiss presenetil s takšno potezo
Svet slavnih
Mož pokojne Simone Weiss presenetil s takšno potezo