nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Zakaj ženske ustvarjajo 'dramo'?

7. 7. 2016; 03.35
Avtor: Maja Debelak
ženska žalost
Ste se kdaj vprašali, zakaj ustvarjajo drame? Ste že pomislili na to, da iščejo le pozornost?

Raziščite, kdaj v otroštvu ste ustvarili to filozofijo iskanja pozornosti. Oddajate močan signal: potrebujem pozornost, nežnost, ljubezen, ljubeznivost. Če tega ne dobim, si ustvarim okoliščine, da pritegnem pozornost. Ozdraviti morate torej strah, ki se skriva v vašem telesu. Ozdraviti morate prepričanje, da le z dramami ustvarjate razmere, v katerih prejmete pozornost.

Ustvarite si svoje afirmacije, ki vas bodo naučile pomiriti se, prav tako pa zamenjati pravo energijo. Ne povezujte se več s starimi vzorci in energijami. Osvobodite se mentalnih dimenzij, ki vas omejujejo. Zjutraj, ko se prebudite, si ponovite svoje afirmacije in dodajte še: Moj um se povezuje s tistim, kar je dobro zame. Ne povezujem se več z realnostmi, ki v meni ustvarjajo upor. Povezujem se z mirom, ljubeznijo in zaupanjem.

Obljubim, vse to dela čudeže in spremembe. Je pa tako: ne pričakujte sprememb čez noč. Če ste bili 20, 30 ali še več let navajeni negativno razmišljati in ustvarjati dramo, uma ne morete prepričati v nekaj dneh, da začne ustvarjati drugačno realnost. Potrebujete nekaj vaje in kar nekaj jutranjih ponovitev, da se bodo stvari začele spreminjati na bolje. Poleg jutranjega ponavljanja si tudi čez dan ponavljajte afirmacije. Vedno, ko čutite napetost in tisti znani občutek, ki sproži vaše drame.

Predvsem pa kot ponavljam znova in znova: vprašajte se, ali dramo resnično še potrebujete. Če boste vseskozi v stanju miru, boste začeli čutiti, da imate življenje v svojih rokah in da imate vi moč, da spremenite kar koli. Vprašanje je samo, ali si tega resnično želite. Si resnično želite stopiti iz vloge žrtve? Samo vi in nihče drug ne more spremeniti vašega življenja.

Se zavedate, da lahko v vsakem trenutku življenja spremenite, kar koli želite? Vi odločate, kako se boste počutili in kako bodo potekali dogodki v vašem življenju. Vi odločate, ali bo dan slab ali dober. Kajti dan samo je. In en »slab« dan ne pomeni, da je takšno tudi vaše življenje.

Ne iščite več pozornosti v zunanjosti oziroma okolici. Pozornost najdite najprej v sebi. Resnično se vprašajte, zakaj takšna potreba po zunanjem odobravanju. Dokler sreča in zadovoljstvo ne bosta v vas, ju tudi v vašem okolju ne bo.

prejšnji članek
Po treh porodih pri 40 jemlje dih
Svet slavnih
Po treh porodih pri 40 jemlje dih
naslednji članek
Izogibajte se instant kavam
Zdravje
Izogibajte se instant kavam