Domačo govejo juho krasno dopolnjuje jušna zakuha iz zdrobovih žličnikov. foto: Profimedia
Domačo govejo juho krasno dopolnjuje jušna zakuha iz zdrobovih žličnikov. Če se tudi vam pogosto pripeti, da slednji postanejo preveč čvrsti, potem vam bodo zagotovo dobro služili triki za pripravo rahlih žličnikov.
Osnovni recept za pripravo žličnikov sestavlja eno kokošje jajce, ki ga dobro razžvrkljamo, ščepec soli in 12 čajnih žličk zdroba. Sestavine dobro premešamo in po potrebi (odvisno od velikosti jajca) dodamo še nekaj zdroba. Zmes pustimo stati 10 minut, nato pa žličnike dodajamo v vrelo juho.
Triki za rahle žličnike
Dobro, toda zakaj žličniki po klasičnem receptu niso vedno rahli? Pssst, pripravili smo vam male babičine skrivnosti:
1. Če postane zmes iz zdroba in jajca preveč gosta, jo razrahljajte z 2 žličkama vroče juhe. Dobro premešajte, da zopet nastane gladka masa.
2. Izjemno rahle žličnike lahko pripravite tako, da ločite rumenjak od beljaka. Iz slednjega stepete sneg, ki ga vmešate v razžvrkljan rumenjak. Dodajte sol in zdrob.
3. V zmes lahko dodate tudi kanček pecilnega praška. Žličniki bodo puhasto narasli.
4. Osnovni zmesi lahko dodate tudi 10 g margarine.
5. Pred polaganjem žličnikov v juho, žlico nekaj časa podržite v vroči jušni kopeli. Tako bodo žličniki lažje zdrsnili iz žlice, brez prijemanja.
6. Žličnike kuhajte v pokriti posodi. Ne prehitevajte, kar naj nežno brbotajo 15 minut. V tem času bodo lepo narasli, prečvrsti pa se bodo nekoliko omehčali.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.