nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Popravite slab vtis

1. 5. 2017; 01.00
Avtor: Inja Jurič/Revija Maja
varanje, odnosi, par

foto: Profimedia

Postanite zmagovalka!

Ko enkrat naredite prvi vtis, ga je težko spremeniti. Slab sloves v službi lahko popravite le z izredno trdim delom, s katerim se lahko prebijete med tisto skupino ljudi, ki jim pravijo zmagovalci, tisti, ki jih vsi občudujejo, ki jim ugled raste in jim gre vse od rok. Na drugi strani so tisti, ki dobivajo nehvaležne naloge, v očeh šefov ne naredijo ničesar prav in so žrtvena jagnjeta. Kako torej popraviti slab vtis?

Bodite vedno dobro razpoloženi. Ne ograjujte se od drugih, ampak se jim odprite, prav tako šefu. Zaprosite ga za nasvet v težki situaciji ali mu povejte, da mu želite nekaj predlagati. Če se vam ponudi priložnost za klepet, jo izkoristite, a ne postanite preveč intimni ali preveč radovedni.


Analizirajte. Vprašajte se, kdaj in zaradi česa največkrat prihaja do različnih mnenj ali celo prepirov. Zaupate vase in v svoje odločitve? Bi se morda morali vesti manj čustveno? Ugotovite to pri sebi in takoj vam bo lažje.
Dokažite se. Naj vam ne bo težko ostati v službi malo dlje in zaključiti zahtevno nalogo, prevzeti enega od poslov, ki se ga vsi otepajo, ali prevzeti odgovornost za naročilo iz tujine. Morda bodo nadrejeni to opazili in ob naslednji priložnosti nagradili.
Pridobite si zaveznike. Bodite vljudni in prijazni tako do čistilke in tajnice kot do računovodje in seveda nadrejenih. Nikoli ne veste, kdaj vam bo to prišlo prav in kako se vam bo obrestovalo, ko boste potrebovali zaveznike na svoji poslovni poti. Prijaznost lahko naredi veliko in nič ne stane.
Izkoristite prihod novih ljudi. Ko pride v službo novinec, se mu nevsiljivo približajte in mu pomagajte pri stvareh, na katere se šele navaja in mu prijazna beseda pride prav. Če imate občutek, da obeta, ga povabite v svoj tim in bodite tako prvi, ki bo izkoristil njegove potenciale.
Pokažite pripravljenost na sodelovanje. Bodite tam in bodite pripravljeni, ko bo vaš šef razdeljeval naloge, ko bo iskal novo ime za najnovejši projekt ali ko vas bo tajnica prosila, če ji pomagate pri fotokopiranju. Če boste dobro sodelovali z vsemi v podjetju, boste gotovo na dobrem glasu.
Specializirajte se. Stremite k temu, da boste najboljši v tem, kar delate. Izobraževanje se nikoli ne konča in izkoristite priložnost tako za formalna kot za neformalna izobraževanja, da boste postali res dobri v tem, kar počnete, saj tako uspeh ne more izostati.

prejšnji članek
Katero znamenje osvojite tako, da jim laskate?
Horoskop
Katero znamenje osvojite tako, da jim laskate?
naslednji članek
Tedenski numeroskop: Ugotovite, kdo ste!
Zdravje
Tedenski numeroskop: Ugotovite, kdo ste!