stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843
Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več biti ustavni sodnik

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Se lahko naši spomini prenesejo na potomce?

23. 1. 2019; 03.00
Avtor: K. S.
profimedia-0182850604

Družina foto: Dreamstime

Če pomislite, kaj vse ste tekom življenja že naredili, doživeli … bi želeli, da se vsi spomini prenesejo tudi na vaše otroke?

V lanskem letu je na svet pricurljala vest, da obstaja možnost, da se naši spomini lahko preko DNK-ja prenašajo na potomce.

Raziskovalci medicinske fakultete Emory v zvezdni državi Atlanta so preko raziskave ugotovili, da je povsem možno, da se določene informacije lahko biološko podedujejo preko kemičnih sprememb znotraj DNK-ja. Sama raziskava je še precej nova in tako osredotočena zgolj na miši, pri katerih so ugotovili, da pride do prenosa travm in stresnih dogodkov.

Čeravno so trenutni rezultati vsekakor vzpodbudni, bo potrebno še kar veliko dodatnih raziskav na živalih, preden se celotna študija prestavi tudi na ljudi.

A pri tem se poraja vprašanje: bi lahko potem rekli, da je spiritualnost v resnici povezana ravno s tem? Vzemimo za primer regresijo. Pri tem se gre za idejo, da se lahko preko meditacije ali hipnoze sprehodimo po svojih preteklih življenjih, vidimo spomine. A kaj če se pri tem ne gre za gledanje naših spominov, naših življenj, ampak gledanje življenja naših prednikov? Kaj če moški niste vi, ampak vaš prapraprapra-dedek? 

Je tako tudi možno, da lahko preko spiritualnosti preberemo celotno zgodovino človeštva in morda tudi informacije drugih bitij, ki so del tako imenovanega Vira?

Vsekakor teorija odpira kupico novih vprašanj in z navdušenjem lahko pričakujemo nove ugotovitve omenjene raziskave. 

prejšnji članek
Od Dosjejev X do Margaret Thatcher
Svet slavnih
Od Dosjejev X do Margaret Thatcher
naslednji članek
5 vprašanj za iskanje višjega namena
Zdravje
5 vprašanj za iskanje višjega namena