stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

5 vprašanj za iskanje višjega namena

23. 1. 2019; 01.00
Avtor: K. S.
profimedia-0248629155

ženska foto: Profimedia

Odgovor na vprašanje smisla je v resnici v vas samih. Preverite, kako do njega tudi priti preko zastavljanja 5 preprostih vprašanj.

Večina ljudi dandanes nenehno išče nek višji namen v svojem življenju, ki bi jim dajal smisel obstoja in predvsem smisel vseh bojev. Med tem ko je veliko metod, kako do tega pridemo, vam tokrat predstavljamo 5 vprašanj, katerih odgovori vas bodo popeljali na tisto »pravo« pot, o kateri sanjate.

A pred tem je potrebno razčistiti še nekaj drugega. To ni stvar, ki bi jo naj jemali zlahka. Prišlo je že skorajda do trenda, da ljudje, tudi po tem, ko »najdejo« svoj smisel, tega ne ponotranjijo. Morda ker jim ni všeč, morda, ker jim je enostavno preveč zabavno nenehno zastavljati ena in ista vprašanja.

Tako pridemo do scenarijev, ko oseba izve, kaj je njen namen na tem planetu (po večini to izve od medija, bralca kart in podobno) si reče na primer »Super, moj namen je pomagati ljudem« in pri tem tudi ostane. Med tem ko ni nič narobe s tem, da se po pomoč obrnete na spiritualiste, morate vedeti, da ti ne morejo vsega narediti namesto vas. Lahko vam pomagajo priti do uvida smisla, a dalje morate delati sami. Če izveste, da je na primer vaš namen pomagati drugim, začnite razmišljati o možnih načinih dostopa do njih.

Zavedati se svojega smisla ne pomeni, da potem sedite in čakate, da vam življenje vse servira na pladnju. S tem, ko razkrijete, kaj je tisto, kar vam daje smisel, se podate na novo pot, ki v resnici od vas zahteva veliko dela. To je kot odpiranje novega podjetja. Nič vam ne koristi sama ideja…potrebno je zanjo tudi garati.

Preden si zastavite sledeča vprašanja, se umaknite v tih prostor, umirite misli in ponavljajte globoke in počasne dihe. Lahko zaprete oči, si nastavite umirjeno meditativno glasbo in se popolnoma prepustite toku.

  1. Kaj rad/-a počnem in kaj v meni zbudi strast?
  2. Kdaj se počutim najbolj živo?
  3. Kateri so moji naravni talenti in katere so moje naravne spretnosti?
  4. Kaj drugi pravijo, da so moje posebne sposobnosti in kvalitete?
  5. Katere vrednote so mi najpomembnejše in kdaj se počutim najboljše v svoji koži?

Omenjena vprašanja si lahko zastavite večkrat. Morda ne boste do vseh odgovorov prišli v prvo, a to naj vam ne vzame poguma. Lahko poskusite, da si vsak teden dnevno zastavljate le eno vprašanje in ste vzporedno tekom tega časa tudi pozorni na znake okoli vas. Vedite, odgovor lahko pride v več oblikah. Šele, ko dobite odgovor na tisto vprašane, se premaknete na naslednjega.

Seveda, kako se boste tega lotili, je povsem vaša odločitev. V vsakem primeru pa je nujno, da si prejete odgovore (tudi znake) zapisujete.

prejšnji članek
Se lahko naši spomini prenesejo na potomce?
Zdravje
Se lahko naši spomini prenesejo na potomce?
naslednji članek
Denis Toplak je zbolel
Zdravje
Denis Toplak je zbolel
#nasazenazenska
nasazenazenska