nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Triletnika pred smrtjo obvaroval medved

29. 1. 2019; 04.00
Avtor: K. S.
profimedia-0089389407

rjavi medved foto: Profimedia

Očitno le niso vsi medvedi nevarni. Preverite, kaj je za mladega fantka naredil en izmed njih.

Da medvedi le niso tako nevarni, priča zadnja novica iz North Caroline, kjer je do nedavnega potekala intenzivna iskalna akcija tri letnega fanta. Ta se je po igri s svojimi prijatelji izgubil v bližnjem gozdu in posledično sprožil veliko iskalno akcijo, pri kateri so bili vključeni tudi helikopterji.

Na veselje vseh (in verjetno tudi presenečenje mnogih), so fanta našli živega in zdravega dva dni kasneje. Kaj se je v tem času sploh dogajalo?

Fantek, ki se je tekom raziskovanja zapletel v veje in tako bil nezmožen vrnitve domov, je policistom razkril, da tekom dveh dni nikakor ni bil sam. Družbo mu je namreč delal nihče drug kot en od tamkajšnjih medvedov. S svojim kožuhom ga je ves čas varoval pred nizkimi temperaturami, dežjem in vetrom … torej vremenskim razmeram, zaradi katerih so mnogi dvomili v srečen zaključek iskalne akcije.

Omenjenega medvedka v času najdbe ni bilo ob njem, zaradi česar njegovo zgodbo opisujejo le kot plod otroške domišljije. A če pogledamo z drugega vidika, je precej nemogoče, da bi fantek, ki je po besedah očividcev bil premalo oblečen za dvodnevne zimske podvige, lahko brez hrane, vode in vira toplote bil sposoben preživeti brez pomoči. Verjetno se lahko strinjamo z zapisom njegove tete, da čudeži resnično obstajajo. Tokrat v bolj kosmati obliki.

prejšnji članek
V spomin na Dolores bodo izdali še zadnji Album
Svet slavnih
V spomin na Dolores bodo izdali še zadnji Album
naslednji članek
Poskušal je oropati trgovino
Svet slavnih
Poskušal je oropati trgovino