pirc musar bql
Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu Roka Piletiča

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Kako se soočiti z dolgočasjem na delovnem mestu?

11. 4. 2019; 02.00
Avtor: K. S.
dreamstime_m_44896412

Dolgočasje na delovnem mestu foto: Dreamstime

Dolgočasje vas ne bo zapustilo, če ne boste za to ničesar naredili.

Kaj torej narediti, ko se s tem soočite tudi vi? Govorimo seveda o dolgo trajajočem dolgočasenju in ne le tistem, ki vas je obiskal danes, ker vaša najljubša sodelavka ni prišla na delo. V nadaljevanju vam tako predstavljamo 6 praktičnih možnosti reševanja nastalega.

  1. Pogovorite se z nadrejenim

Ne samo nergati, ampak o počutju tudi spregovorite ter poskušajte predlagati rešitve. Če veste, kaj bi radi na delovnem mestu počeli, to tudi omenite. Če vam dane naloge niso v izziv (kar je tudi v večini primerov glavni razlog za dolgočasje), prosite za bolj zahtevne naloge.

  1. Poskušajte narediti več, kot je od vas zahtevano

A pri tem ne pozabite na določene meje, ki jih ni smiselno prestopati. Če ste zadane naloge že končali, a morate na delovnem mestu vseeno ostati, si lahko vedno najdete dodatne naloge, s katerimi potencialno pomagate celotnemu kolektivu.

  1. Naučite se kaj na novo v prostem času

V vsakem delu se lahko dodatno izobrazite in s tem ohranjate aktivne tudi vaše možgane. Lotite se nečesa, česar še ne razumete in bi vam morda na delu lahko enkrat prišlo prav.

  1. Zavedajte se, kaj želite od vašega dela

To je zavedanje, ki vas bo večkrat rešilo in vam pomagalo. Ko poznate svoj poslovni cilj, vas bo motiviral pri delu. Če ne gre drugače, si ga nalepite na vašo delovno mizo. Vedite, za kaj delate.

  1. Ne pozabite na odmore

Vsi jih potrebujemo in vi niste nič drugačen. Ti vam omogočajo zbranost, prav tako pa preprečujejo izčrpanost in hkrati nastajanje dolgočasja. Izkoristite pavzo za pogovor z vašimi sodelavci.

  1. Pustite službo

Če nič od zgoraj navedenega ne pomaga, potem vam ostane le še ena možnost – dajanje odpovedi. Več kot očitno vas delo namreč drži nazaj in vam preprečuje, da bi posegli po svojih zvezdah. Vzemite si čas, določite si cilje in na njih tudi delajte.

prejšnji članek
Odkrito povedala, kaj jo moti na snemanjih
Svet slavnih
Odkrito povedala, kaj jo moti na snemanjih
naslednji članek
Vas na Facebooku označujejo na fotografijah s šopi denarja?
Zdravje
Vas na Facebooku označujejo na fotografijah s šopi denarja?