profimedia-0808999589
Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

870457_151-vatikan
Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v Vatikan

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Kako preprečiti živčni zlom?

12. 1. 2023; 04.00
Avtor: K. S.
profimedia-0361835207

umirjenost foto: Profimedia

Ste nenehno pod stresom? Ste izgubili veselje in je vsaka naloga največji napor sveta? Hrepenite po novem po alkoholu, drogi ali huje …Preverite, kako ravnati.

Zgoraj opisano so tipični znaki prihajajočega živčnega zloma, ki vas lahko iz podna spravi le še pod tla. Zavedanje stanja, v katerem ste, je tako še kako nujno. Ne dovolite, da drugi prevzamejo vodstvo vašega življenja. Vedite, da ste tu zase, ne za druge in le vi imate vajeti.

Kako torej na hitro in sistematično odpraviti potencialni padec?

  1. Ustavite se!

Vozite avto življenja in nikjer ne piše, da je potrebno ves čas divjati 200 na uro. Življenje ni avtocesta, ampak podeželska pot, polna ovinkov in čudovitega razgleda. Kako boste opazili razgled (in lepoto), če nenehno le bežite mimo? Upočasnite svoj tempo.

  1. Manj je več

Saj veste, kvaliteta je bolj pomembna od kvantitete. Kaj vam koristi 100 prijateljev, če noben ne bi priskočil na pomoč, ko bi jih potrebovali? 

  1. Očistite hišo

Navlaka stanovanja je enaka navlaki misli. Prečistite hišo, spremenite notranjo opremo in vanjo vnesite svežino.

  1. Očistite misli

Ko smo rekli, hiša je lahko odraz vaših misli. Počistite tako informacije, znebite se zastarelih prepričanj, uvedite nova pravila, razbremenite se. Poglejte na življenje drugače, bolj umirjeno in pozitivno. Pri tem vam bo pomagala meditacija, joga, hobiji in podobno.

  1. Obrnite se na naravo

Privoščite si sprehod v naravi ali ob obali. Najdite svoj kotiček, kjer za nekaj trenutkov lahko odmislite vse težave in zadihate. Zakaj se ne bi spontano odpeljali na obalo?

  1. Gibanje je pomembno

Dovolj je že prej omenjen sprehod v naravi, prav tako pa je priporočljiva konkretna telovadba. Lahko si umislite pilates, jogo, boks, tek in podobno.

  1. Zaupajte življenju

Včasih je potrebno tudi dvigniti roke in dovoliti, da življenje naredi svoje. Nehajte tako vztrajno riniti dalje, če vidite, da nič ne gre po planu. Ustavite se, poglejte na nastalo drugače in pomislite, če ste v tem času koga na novo spoznali. Ob nastanku težave je vedno ob naši strani tudi rešitev.

prejšnji članek
FOTO: Igralci filma Kapa tudi uradno prejeli zlato rolo
Kultura
FOTO: Igralci filma Kapa tudi uradno prejeli zlato rolo
naslednji članek
Najbolj vidne napake v sodobnih partnerskih razmerjih
Zdravje
Najbolj vidne napake v sodobnih partnerskih razmerjih