1703079682-dsc6151-01-1703079660058
Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, pogreb bo javen in odprt za vse

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Kupujete preko spleta? Na te stvari bodite pozorni

10. 4. 2020; 03.00
Avtor: K.M.
spletno nakupovanje 2

spletno nakupovanje 2.jpg foto: Dreamstime

Trenutna situacija je marsikaterega potrošnika postavila v položaj, ko je spletni nakup edina možnost, da pride do želenega izdelka, saj specializirane fizične trgovine z na primer pohištvom ali belo tehniko (še) niso ponovno odprte. Spletna trgovina res omogoča nakup, in tudi sicer ponuja več udobja, a tudi kakšno dodatno skrb.

Zveza potrošnikov Slovenije zato opozarja, da bodite pozorni na sledeče stvari: 

1. Izognite se neprijetnim presenečenjem. Pred oddajo naročila preverite, do kam vam bodo dostavili izdelek in ali se lahko dogovorite za točno uro dostave.
2. Večina spletnih trgovcev v normalnih okoliščinah omogoča prevzem izdelka v njihovem skladišču ali trgovini. Ta možnost je lahko zanimiva, če imate ustrezno veliko vozilo in zagotovljeno pomoč pri prenašanju izdelka. Vsekakor pred odločitvijo za lasten prevzem in prevoz povprašajte, kje je prevzemno mesto, saj je to lahko v drugem kraju kot sedež trgovca.
3. Želite, da vam ob nakupu nove električne in elektronske opreme, staro odpeljejo (TV sprejemnik, pralni/ sušilni stroj, hladilnik…)? Spletni trgovci poleg dostave ponujajo tudi odvoz starega aparata, a to storitev večinoma dodatno zaračunavajo. A pozor, tudi te možnosti ne ponujajo vsi, zato preverite pred nakupom, če želite, da vam odpeljejo staro opremo. In seveda, koliko vam bodo za to storitev dodano zaračunali, če jo ponujajo.
4. Je potrebno stari aparat res zavreči? Tudi če je pokvarjen, ga lahko odpeljete v enega od centrov ponovne uporabe, kjer ga bodo morda ponovno spravili v tek in ga kot rabljenega prodali za simboličen znesek. Prav tako lahko poskusite aparat prodati ali oddati na enem od oglasnikov, s čimer boste poskrbeli, da bo aparat dobil novo življenje.

prejšnji članek
Alternativna velikonočna jajca
Zdravje
Alternativna velikonočna jajca
naslednji članek
Challe Salle kljub situaciji naredil to
Resničnostni šovi
Challe Salle kljub situaciji naredil to