zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Ana Roš: 'Tresejo se nam kolena ...'

16. 6. 2020; 08.58
Avtor: V.M.
ana ros bobo

Ana Roš foto: Bobo

Kmalu bodo znani prvi slovenski prejemniki slovitih Michelinovih zvezdic, ki kuharskim mojstrom pomenijo veliko priznanje. Ana Roš priznava, da Michelin zbuja strahospoštovanje - po eni strani ga željno pričakujejo, po drugi strani pa se mnogim tresejo kolena.

Danes bodo slovesno razglasili prve slovenske restavracije, ki se bodo ponašale s slovitimi Michelinovimi zvezdicami. Kuharskim mojstrom te pomenijo veliko priznanje, za slovenski turizem pa prinašajo upanje hitrejšega okrevanja po epidemiji covida-19.

Častitljiva rdeča biblija je tukaj, čakanja je konec!

Slovenski gostinci in turistični delavci so si že leta prizadevali, da bi v Slovenijo prišel znameniti kulinarični vodnik Michelin, imenovan tudi rdeča biblija. Potem ko so svoje delo opravili tuji ocenjevalci, je bila razglasitev sprva napovedana že za marec, a jo je takrat odnesel novi koronavirus. Danes pa je čakanja vendarle konec.

Ana Roš foto: Bobo

Ana Roš v napetem pričakovanju rezultatov

Da Michelin zbuja strahospoštovanje, priznava tudi svetovno znana kuharska mojstrica Ana Roš iz kobariške Hiše Franko: "Na eni strani se nam vsem tresejo kolena, hkrati pa ga željno pričakujemo, saj si želimo potrditve kakovosti opravljenega dela."

Slovenija sodi v sam vrh svetovne gastronomije

Po besedah direktorice Slovenske turistične organizacije (STO) Maje Pak Michelin vstopa le na lokacije z dokazanim kulinaričnim potencialom. "Z vstopom na slovenski trg dokazuje, da Slovenija sodi v sam vrh svetovne gastronomije, da je njena ponudba konsistentna v kakovosti in vrhunskosti, da je butična in trajnostna, da ima inovativne in kreativne kuharske mojstre, ki s svojimi predanimi ekipami skrbijo za res edinstvena doživetja, ki temeljijo na kakovosti lokalno pridelanih surovin," je poudarila Pakova.

prejšnji članek
Tina Gorenjak je letos to storila prvič
Svet slavnih
Tina Gorenjak je letos to storila prvič
naslednji članek
Navdušena Metka Albreht:  'Videti je, kot da sem naravno lepa!'
Svet slavnih
Navdušena Metka Albreht: 'Videti je, kot da sem naravno lepa!'