stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843
Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več biti ustavni sodnik

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Posvojitev živali na daljavo

24. 9. 2020; 01.00
Avtor: K.M.
muc, kuža

Muca ali kuža? foto: Pixabay

Večina društev in zavetišč omogoča obisk posvojene živali na daljavo, a ob tem priporočajo, da se prej najavite.

Takšna oblika podpore živali je velikokrat ugodnejša, po drugi strani pa z njo naredite ogromno za tiste živali, ki potrebujejo pomoč, in za zavetišča, ki lažje pomagajo večjemu številu živali. Številna zavetišča, društva za zaščito živali in društva proti mučenju živali omogočajo takšne oblike posvojitve. Ljudje se za tak način odločajo, ker imajo radi živali in jim želijo pomagati, ob tem pa se zavedajo, da sami morda še niso pripravljeni na stalno skrb za domačo žival, ali pa za to nimajo dovolj denarja. 

Pri zavetišču Horjul omogočajo tak način posvojitve za živali, ki svoj dom iščejo že več kot 30 dni. »Vaša pomoč je lahko v obliki finančnega prispevka, kritja veterinarskih storitev, nakupa hrane, opreme ...« so zapisali. Žival si lahko izberete sami, prav tako višino zneska, ki ji ga želite nameniti. Posvojitelje po elektronski pošti obveščajo o stanju živali, če je posvojenec oddan, pa posvojitelja o tem tudi obvestijo. 

Posvojitev ali botrstvo živali ponujajo tudi v drugih zavetiščih, kot sta Zavetišče za živali Maribor, v Mačji hiši in tudi drugih. Priporočamo, da se o možnosti takšne oblike posvojitve pozanimate kar pri izbranem zavetišču.

konj, nega foto: Shutterstock

Posvojite lahko tudi konja

Takšne oblike posvojitev omogočajo tudi društva za zaščito konj, ki delujejo na prostovoljni ravni. »Marsikatera žival potrebuje krepko več kot 30 dni, da si fizično opomore in začne ponovno zaupati ljudem. Ker vemo, da čas zaceli prenekatero rano, jim želimo dati možnost okrevanja. A za to potrebujemo sredstva,« pojasnjujejo odločitev za možnosti posvojitve namesto hitrih evtanazij. Tudi konje lahko posvojitelj po predhodnem pogovoru obišče, se z njimi druži, jih neguje, z oskrbnikom odpelje na sprehod ... 

prejšnji članek
Privoščimo si sladko grozdje za dober spomin
Zdravje
Privoščimo si sladko grozdje za dober spomin
naslednji članek
Vlada tokrat sprejela tudi ukrepe za smaozaposlene
Svet slavnih
Vlada tokrat sprejela tudi ukrepe za smaozaposlene